»Katastrofal« kundeservice, lange køer ved sikkerhedskontrollen og igen ved paskontrollen såvel som dårlige faciliteter har nok en gang givet Luton Airport nord for London en bundplacering.

Lufthavnen er for tredje år i træk blevet kåret til den værste i Storbritannien ifølge den britiske forbrugerorganisation Which?

35 procent af passagererne beskriver lufthavnen som 'jammerlig', skriver The Independent.

Den største destination til og fra Luton var ifølge de seneste tal Københavns Lufthavn.

Det er kun Ryanair, der flyver til Luton fra København - men selskabet flyver til gengæld flere hundrede tusinde til London-lufthavnen hvert år.
Det er kun Ryanair, der flyver til Luton fra København - men selskabet flyver til gengæld flere hundrede tusinde til London-lufthavnen hvert år. Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere

Ryanair flyver som det eneste selskab på ruten og havde i 2016 767.732 passagerer om bord på sine flyvninger til og fra Luton.

I den anden ende af skalaen ligger en anden populær destination for danskere, nemlig Londons primære lufthavn, Heathrow.

Her er flest tilfredse med terminal 5, som scorer 63 procent, mens terminal 3 klarer sig ringest med 55 procent tilfredse passagerer.

Undersøgelsen omfatter alt fra toiletternes renlighed til længden af køer ved bagageindleveringen og bygger på 11.265 interview med passagerer i april og maj 2018.