Landets største udbyder af ladeløsninger til elbiler og pluginhybrider, Clever, meddeler nu, at man forlænger et midlertidigt energitillæg.

Det betyder, at det bliver dyrere at køre elbil eller pluginhybrid, skriver Finans.dk.

Mere konkret stiger Unlimited-abonnementet hos elbilejerne fra 345 kroner til 690 kroner om måneden. Læg dertil den månedlige pris, så den samlede betaling fremover bliver 1.439 kroner om måneden.

Plug-in-hybrid-ejerne slipper heller ikke: Her øges tillægget fra 195 kroner til 390 kroner pr. måned, så den samlede pris nu lyder på 759 kroner.

Det var ellers meningen, at det nye energitillæg, der blev indført i april, blot skulle være midlertidigt og gælde frem til 1. oktober. Men nu løber det altså frem til 31. december grundet de stigende energipriser.

FDM er ikke overrasket over udmeldingen:

»Elpriserne har fået et regulært chok. Når det er sagt, er det vores forventning, at Clever fra årsskiftet finder en permanent løsning frem for flere midlertidige tillæg. Med det nye, høje energitillæg er det næsten blevet 100 procent dyrere at være kunde hos Clever det seneste år,« siger Ilyas Dogru, chefkonsulent i FDMs økonomiske og politiske sekretariat, på foreningens hjemmeside.

Han opfordrer desuden til, at man planlægger sine opladninger til der, hvor prisen er lavest, samt oplader på offentlige ladestandere, hvor det oftest er billigst.