Det rusker og regner, bladende falder af træerne, og vi rykker indenfor i stuerne. Det er blevet efterår i Danmark og dermed årstiden for ekstra hygge og måske en dejlig kop kakao at varme sig på?
B.T. testede tidligere på året kakaomælk i testkonceptet 'Det bedste af det billige', hvor især én billig kakaomælk overraskede kogemanden Thomas Alcayaga.
Se hvilken kakao der er den bedste til prisen i videoen i toppen af artiklen.
Er du i humør til at gøre lidt ekstra ud af det? Så får du her Thomas Alcayagas egen opskrift på en lækker varm chokolade lavet fra bunden.
Ingredienser til 1 liter varm chokolade:
- 25g smør
- 25g kakao
- 35g sukker
- 1 nip salt
- 1 tsk kanel
- 1 liter mælk (letmælk eller sødmælk)
- 125g god chokolade (Bland evt. lys og mørk eller find en chokolade uden alt for høj kakaoprocent.)
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt kakao, sukker, salt og kanel og pisk det sammen med smøret.
- Tilsæt mælken og pisk til det er ensartet.
- Varm det hele op på mellemvarme og pas på det ikke koger.
- Sluk for blusset og tilsæt chokoladen under omrøring. Når chokoladen er opløst er drikken færdig.
- Top med flødeskum, skumfiduser eller nyd den som den er.
Velbekomme.