Det rusker og regner, bladende falder af træerne, og vi rykker indenfor i stuerne. Det er blevet efterår i Danmark og dermed årstiden for ekstra hygge og måske en dejlig kop kakao at varme sig på?

B.T. testede tidligere på året kakaomælk i testkonceptet 'Det bedste af det billige', hvor især én billig kakaomælk overraskede kogemanden Thomas Alcayaga.

Se hvilken kakao der er den bedste til prisen i videoen i toppen af artiklen.

Er du i humør til at gøre lidt ekstra ud af det? Så får du her Thomas Alcayagas egen opskrift på en lækker varm chokolade lavet fra bunden.

Ingredienser til 1 liter varm chokolade:

  • 25g smør
  • 25g kakao
  • 35g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 liter mælk (letmælk eller sødmælk)
  • 125g god chokolade (Bland evt. lys og mørk eller find en chokolade uden alt for høj kakaoprocent.)

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Tilsæt kakao, sukker, salt og kanel og pisk det sammen med smøret.
  3. Tilsæt mælken og pisk til det er ensartet.
  4. Varm det hele op på mellemvarme og pas på det ikke koger.
  5. Sluk for blusset og tilsæt chokoladen under omrøring. Når chokoladen er opløst er drikken færdig.
  6. Top med flødeskum, skumfiduser eller nyd den som den er.

Velbekomme.