Det giver ingen mening. Du sætter et stykke lækkert og lyserødt laks i ovenen, og i løbet af få minutter siver der en mystisk hvis hvid substans ud fra fisken, du ikke aner hvor kommer fra, og pludselig ser laksesteaken ikke længere helt så appetitlig ud.

Der er dog ingen grund til at rynke på næsen, skriver VG.no.

Det hvide, der kommer ud fra fisken, er nemlig fuldstændig ufarligt og helt naturligt.

Seniorforsker indenfor madkvalitet ved fisk hos det norske madforskningsinstitut NOFIMA, Turid Mørkøre, fortæller til VG.no, at det hvide, som kommer ud af fisken, er protein og fedt.

»Hvis du ser på et stykke laks, kan du se, at fileten er delt i røde og hvide muskelsekvenser. Det hvide er mest fedt og lidt bindevæv. Hvis du varmer fisken op, begynder bindevævsstrukturen, som holder på fedtet og proteinet at smelte, og så frigøres fedtet og proteinet i form af den hvide substans«, fortæller Turid Mørkøre.

Foto: Binh Thanh Bui
Vis mere

Substansen kaldes ifølge en artikel om emnet i Huffington Post albumin, og det er altså helt uproblematisk at indtage.

»Det er bare om at spise det hvide også, men hvis du ikke bryder dig om at se på det, kan du skylle det af eller skrabe det væk med en kniv«, siger Turid Mørkøre til VG.