Stemningen er ikke, hvad den har været på de engelske og irske pubber i Aalborg.

For i øjeblikket mangler der en meget vigtig bidragsyder til den klassiske pubstemning – nemlig øl.

»Vi har ikke haft Guinness i 14 dage,« fortæller Jamal Najmi, der ejer den engelske pub Jonh Bull Pub i det centrale Aalborg.

Det er dog ikke kun den populære irske stout, der mangler. Faktisk gør det sig gældende for mange af de britiske og irske bryg, der har svært ved at nå frem. Noget, som barejeren vurderer, skyldes chaufførkrisen i kølvandet på Brexit.

»Brewdog er også ramt. Den får vi måske i næste uge. Newcastle Brown Ale fik vi igen i sidste uge, men den har været i restordre i en måned på grund af Brexit,« siger pubejeren, der dog forsikrer om, at der er masser af øl på hanerne fra blandt andet danske bryggerier.

Kan man overhovedet drive en engelsk pub uden at have engelsk øl på hanerne?

»Nej egentlig ikke. Heldigvis har vi lidt fra nogle små bryggerier. Bombardier fra London har vi. Men dem, folk drikker mest af, har vi ikke,« siger Jamal Najmi.

Og manglen på Guinness og andre populære øl har fået nogle af kunderne til simpelthen at forlade stedet i raseri.

»Nogle bliver skuffet, og andre vælger noget andet at drikke. Jeg har oplevet folk, der er gået, fordi de ikke kunne få en Guinness, men de kan heller ikke få den andre steder, så det får de ikke meget ud af,« siger Jamal Najmi.

Selvom der er kommet salg i nogle af de andre øl på John Bull Pub, så kan det ikke veje op for det normale salg af Guinness og Brewdog.

»Vi går glip af noget omsætning. Folk drikker tit to Guinness, fordi der ikke er så meget alkohol i. Men de kan ikke drikke to andre øl.«

Det er Carlsberg, der leverer Guinness i Danmark, og Jamal har fået at vide fra den danske bryggerigigant, at han måske får noget fredag.

B.T har været i kontakt med Carlsberg, der er ved at undersøge, hvad problemet kan skyldes.