Hvad skal vi have til aftensmad?

Svaret på det spørgsmål i danske hjem er meget sjældent »hest«.

Noget tyder dog på, at det er ved at ændre sig. 

I hvert fald melder flere slagtere om stigende efterspørgsel på hestekøb. Faktisk i en grad, så de slet ikke kan skaffe så meget, som de egentlig kan sælge.

Det skriver TV2 Øst

Tv-stationen har talt med flere slagtermestre, som har svært ved at følge med kundernes ønsker.

Grunden er måske, at hestekød er billigere end oksekød. 

En af de slagtere, TV2 Øst har talt med, sælger hestekød til 40 kroner per kilo. 

En anden slagter oplevede, at et parti hestekød nærmest blev revet væk, da han for nylig reklamerede med tre kilo for 225 kroner.

»Og det var allerede solgt dagen efter om fredagen, og det er unormalt hurtigt. Jeg tror sådan set, det skyldes, at penge kan gøre meget. Men der er ikke mange heste at slagte, for man opdrætter jo ikke en hest for at slagte den – du har den ikke gående for at lave føl på den,« siger Henrik Hansen til TV2 Øst.

Tv-stationen har talt med Hannibal Hoff, som er videnschef hos organisationen Madkulturen.

Han understreger, at det er for tidligt at sige, om det er de stigene priser på oksekød, der får efterspørgslen på hest til at stige.

Historisk set har høje priser eller knaphed på varer dog betydet, at forbrugerne får øjnene op for alternative fødevarer. 

Derfor giver det ifølge Hannibal Hoff god mening, at der er en lille opblomstring i efterspørgslen på hestekøb lige nu.