Det skorter ikke på rosende ord, når Jyske Bank skal beskrive den svenske aktie AAK.

»En kvalitetsvirksomhed med gode vækstudsigter indenfor en relativt lidt konjunkturfølsom industri, og så er den billig relativt til sin egen historik,« lyder det blandt andet fra Jyske Bank, der har beskrevet aktien i sit skriv Jyske Morgennyt.

AAK er en svensk virksomhed, der beskæftiger sig med vegetabilske olier og fedtprodukter.

Selskabet nyder ifølge banken godt af at være »eksponeret mod stærke megatrends« såsom »global befolkningstilvækst, en voksende middelklasse samt fokus på bæredygtighed og plantebaserede alternativer«.

AAK har klaret det godt indtil videre i 2023, blandt andet på grund af øget salg hos AAKs specialløsninger, produktivitetsforbedringer og prisstigninger.

»Denne udvikling understreger for os, at AAK lykkes med deres målsætning om en årlig indtjeningsvækst på +10 pct. frem til 2030,« skriver Jyske Bank.

Det svenske selskab præsenterer sit regnskab for tredje kvartal d. 25 oktober men har allerede præsenteret foreløbige tal. Samlet set landede AAK's EBIT for tredje kvartal af 2023 28 pct. bedre end de konsensus estimater, som fremgik af finanstjenesten Bloomberg, påpeger Jyske Bank.

Derfor vil Jyske Bank holde øje på nogle bestemte ting i det kommende regnskab:

»Fokus i forbindelse med regnskabet kommer til at være på, om deres høje EBIT pr. kilogram er holdbart på længere sigt, eller om der er midlertidige effekter, der påvirker resultaterne på kort sigt. Derudover vil der være fokus på, om deres specialløsninger kommer til at lægge en dæmper på deres volumenvækst,« skriver Jyske Bank.

Det er dog ikke kun Jyske Bank, der ser en fidus i AAK-aktien, omend banken fra søhøjlandet er det finanshus, der ser det største kurspotentiale i aktien lige nu med et kursmål på 275 svenske kroner per aktie.

Data fra finanstjenesten Bloomberg viser, at der er elleve analytikere, der dækker aktien. 

Seks af dem har en købsanbefaling, mens 4 har en hold-anbefaling. Kun en analytiker har en negativ anbefaling – det er Barclays, der anbefaler at undervægte aktien i porteføljen.

Det gennemsnitlige kursmål blandt analytikerne er 234,5 svenske kr. per aktie. Det indikerer et kurspotentiale på omkring 10 pct. i forhold til kursen tirsdag formiddag.

AAK-aktien har leveret et afkast på 21,6 pct. i år indtil videre i år. Til sammenligning har det svenske Stockholm 30-indeks leveret et afkast på 9,5 pct. i samme periode.