Emma Martiny er influencer, iværksætter og kogebogsforfatter. Hun har sin daglige gang i Aarhus og er derfor ofte at finde på byens mange spisesteder.

Hun bruger byens spisesteder til at finde inspiration til sin egen madlavning, og nu deler hun sine tips til de steder, hun synes er de bedste og mest inspirerede.

Bardok betyder økse på ungarsk og noget a la uorden på russisk.
Bardok betyder økse på ungarsk og noget a la uorden på russisk. Foto: Bardok
Vis mere

»Bardok er et sted, jeg for nylig har opdaget. Det ligger ved åen, men ikke i den turistede del. De har egnsretter og mad fra østen.«

»Jeg interesserer mig jo meget for mad, og derfor kan jeg godt lide at blive inspireret, når jeg spiser ude. Alt det, de laver på Bardok, er noget, jeg ikke har derhjemme eller typisk selv ville lave. Og så har de et helt vodkakort. Selvom vodka normalt ikke er noget for mig, er det her faktisk vodka, jeg godt kan lide. Så bestiller jeg vodka med et stykke surt og et stykke fedt – som er den traditionelle måde at drikke vodka på.«

Surdejsbageriet und Butter ligger på Odensegade i Aarhus.
Surdejsbageriet und Butter ligger på Odensegade i Aarhus. Foto: und Butter
Vis mere

»Und Butter åbnede for en lille måned siden, og der er allerede lang kø ud på gaden hver dag. Og det er så velfortjent. De har virkelig godt brød – de er kæmpe madnørder og går sindssygt meget op i råvarer.«

»Stemningen er også bare så meget Aarhus. Hvis man er fra Aarhus, så kender man nok det lokale, de ligger i. Det har været en smørrebrødsforretning de sidste 50 år, og man kan virkelig fornemme, det er en gammel butik, der er indrettet på ny. Det er fascinerende, når man kan lave et koncept, der er så simpelt, men alligevel smager så godt.«

»Så jeg vil anbefale at gå der forbi, hvis man skal have morgenbrød – og så har jeg hørt rygter om, at de skulle have en rigtig god koldskål også.«

Bar' HABLA er et velbesøgt sted i Jægergårdsgade.
Bar' HABLA er et velbesøgt sted i Jægergårdsgade. Foto: Bar' HABLA
Vis mere

»Bar Habla er stedet, hvis man vil have en sjov aften i byen med vennerne, men samtidig vil have god mad og god stemning. De har et tapas-menukort, og jeg vil især fremhæve deres skinke, som der er en mand, der står og skærer otte timer i streg, fordi det er så populært.«

»De har også en god og meget stærk sangria. Det er bare fedt, der er kommet et sted med mere liv, hvor folk sidder udenfor, der er høj musik, og så kan man hoppe direkte videre i byen derfra.«

Inden for ved La Cabra i Aarhus.
Inden for ved La Cabra i Aarhus. Foto: La Cabra
Vis mere

»Jeg kan næsten ikke lave en Aarhus-guide uden at nævne La Cabra. Det var den første lækre kaffebar i Aarhus, som også laver noget helt fantastisk brød. Det er nok det sted, jeg oftest mødes med venner til kaffe. Så snart det bliver ti grader, siger vi altid: 'Så kan vi godt drikke vores kaffe udenfor på La Cabra'.«

»Så snart solen skinner, stimler folk sammen i Graven, og så kan man sidde og se på mennesker, der ræser forbi. Det er både alle dem, der arbejder i byen, mødre med barnevogne, unge, der går i gymnasiet – så en broget flok mennesker.«

»Stemningen i Latinerkvarteret er rigtig Aarhus for mig – det er en kombination af, at mange ting er, som de altid har været, og at alle de unge mennesker i Aarhus samtidig giver området nyt liv.«

Tokyo Kitchen ligger på Godsbanerne i Aarhus.
Tokyo Kitchen ligger på Godsbanerne i Aarhus. Foto: Yoko Meinertz
Vis mere

»Tokyo Kitchen er en skjult perle, der ligger på Godsbanen. De serverer japansk mad, og det er efter sigende nogle japanske mødre, der laver maden. De står oppe i nogle containere, og så bestiller man igennem et vindue.«

»Det er virkelig hyggeligt at spise sin mad på Godsbanen – særligt hvis solen skinner. Sidst jeg hentede mad, havde jeg min søn med, der legede på en hjemmebygget legeplads, mens vi ventede. Der er et sammensurium af rod på den fede måde. En dj spillede foran nærmest ingen mennesker, der sad nogle unge mennesker og drak øl, en cykelhandler stod og reparerede, nogle unge solgte vin fra en lille kælder. Det giver en stemning, som jeg håber, de kan bevare.«