To lænestole til henholdsvis 18.990 og 19.990 kroner. En vase til 1.790 kroner. En lampe til 1.290 kroner. 

Sådan lyder Ikeas fire knaldtilbud til den forestående black friday – og ja, du læste rigtigt.

Hos den svenske møbelgigant har man ikke sat prisen ned – men op – på de udvalgte produkter. Helt præcist er de blevet tidoblet.

Men der er mening med galskaben.

Foto: Screendump/IKEA
Vis mere

»Der hersker en myte om, at langtidsholdbart design koster rigtig mange penge. Det er en skam, for det er langt fra sådan, det altid forholder sig,« som Christian Mouroux Pedersen, Country Communication Manager hos Ikea, forklarer:

»Derfor øger vi priserne på en række produkter på black friday for at starte en debat om, hvorvidt høj kvalitet altid kommer med en høj pris.«

De fire produkter, der får en særlig stor pris på den dag, der ellers er blev ensbetydende med årets store udsalgsdag går under navnene Persbol, Ekenäset, Konstfull og Lövmånad.

Christian Mouroux Pedersen påpeger, at Ikea på grund af de store produktioner af de enkelte varer kan optimere energi, distribution og ressourcer og samtidig stadig bevare en høj kvalitet.

Christian Mouroux Pedersen fra Ikea.
Christian Mouroux Pedersen fra Ikea. Foto: Ikea
Vis mere

»Burde man ikke kvalitetsvurdere møbler og boligtilbehør ud fra valget af materialer, holdbarhed og design i stedet for pris?« spørger han i en pressemeddelelse:

»Det mener vi i Ikea. Vi ser i dag, at nærmest tilsvarende designerprodukter, i overvejende samme materialer som vores, nemt kan koste ti gange mere. Derfor vil vi en enkelt dag udfordre den tankegang ved at skrue priserne i vejret.«

Allerede på lørdag vil priserne igen være normale på de to lænestole, på vasen og på lampen.

Så koster de igen 1.899 kroner, 1.999 kroner, 179 kroner og 129 kroner.