Hvor meget du vejer, kan være en meget personlig oplysning.

Men i løbet af den kommende måned vil man i den populære sabbatårs destination New Zealand muligvis blive spurgt, om man vil lade sig veje.

Det skriver nichemediet Check-in.

Air New Zealand vil nemlig til at spørge passagererne på en række udvalgte flyvninger om at lade sig selv og medbragt håndbagage veje, inden de stiger om bord på flyet.

Det betyder, at mere end 10.000 rejsende, som skal flyve fra Auckland International Airport til et rejsemål i udlandet, i perioden mellem 29. maj og 2. juli vil blive bedt om at træde op på en vægt med deres håndbagage, inden de stiger om bord på flyet.

»Vi vejer alt, der er om bord på flyet,« siger Alastair James, der er load control improvement specialist i flyselskabet, og fortsætter:

Foto: Foto: Air New Zealand | PR
Vis mere

»Det er lige fra fragten til de måltider, der serveres for de rejsende, samt den bagage, der opbevares i lastrummet, men når det kommer til passagerer, ansatte og håndbagage, benytter vi en gennemsnitlig vægt, og det tal får vi fra denne undersøgelse.«

Air New Zealand oplyser yderligere, at vejning kommer til at ske på en opstillet vægt ved indgangen til gaten.

Selvom man skal vejes til offentlig skue, vil andre dog ikke få indblik i, hvad man vejer.

»Vi er bevidste om, at det kan være skræmmende at træde op på vægten, men vi kan forsikre vores passagerer om, at der ikke vil være en synlig skærm. Ingen – ikke engang vores ansatte – vil kunne se, hvad man vejer.«

»Det er både fuldstændigt anonymt, enkelt og frivilligt, men hvis man takker ja til at lade sig veje, er det en stor hjælp for os i forhold til at sikre, at vi flyver både sikkert og effektivt hver eneste gang,« forklarer Alastair James.