For godt en uge siden var 18-årige Mia Frandsen trist og rystet, efter hun var blevet bortvist fra Føtex i Ebeltoft for at tage en bid af en kanelsnegl. Nu vælter det ind med jobtilbud, og hendes tidligere arbejdsgiver står klar med en håndsrækning.

Både Coop, Aldi, Dagrofa og 'et par' private virksomheder har tilbudt Mia job i kølvandet på fyringen.

Det oplyser Mia Frandsen i en sms til B.T.

'Det er jeg enormt taknemmelig for,' skriver hun.

Mia Frandsen blev fyret fra Føtex, fordi hun tog en bid af en kanelsnegl.
Mia Frandsen blev fyret fra Føtex, fordi hun tog en bid af en kanelsnegl. Foto: Mia Frandsen
Vis mere

Mia Frandsen blev fyret i Føtex, efter hendes chef havde konfronteret hende med videomateriale, hvor hun tog en bid af en kanelsnegl.

Mia forklarede, at hun under oplæring havde fået forklaret, at hun godt måtte spise bagværk, der var gået i stykker.

Den købte chefen ikke, og hun blev efter eget udsagn bortvist med beskeden om, at hun var bandlyst fra Salling Groups butikker.

Situationen har udløst vild debat, og nu har HR-chefen i Føtex, Lars Rønnow, indkaldt hende til møde på mandag. Mia Frandsen har et klart håb for det møde:

'En undskyldning fra min tidligere chef vil være nok. Drømmescenariet er, at de ophæver min bortvisning, så det eventuelt er muligt at søge arbejde i koncernen,' skriver hun i en sms.

I Føtex er Lars Rønnow glad for, at Mia Frandsen har accepteret at deltage i et møde på mandag. Han fortæller, at han både har været i kontakt med Mia og Mias mor.

»Det er vigtigt for os at få afdækket alle detaljer i den her sag, så vi kan finde ud af, hvad der er op og ned. Vi vil høre Mias side af sagen og se på, om vi har begået fejl, og om der er noget, vi skal gøre anderledes fremover,« siger Lars Rønnow.

Kan samtalen ende ud i, at Mia får en undskyldning?

»Det kommer an på, hvad der er sket i den konkrete sag, så det kan jeg ikke sige noget om nu.«

Lars Rønnow lægger ikke skjul på, at han er træt af sagen.

»Vi er en god arbejdsplads for vores medarbejdere,« siger han:

»Jeg er ærgerlig over, at det er blevet så stor en sag, og jeg er ærgerlig over nogle af de ting, man har kunnet læse på Facebook. Tonen over for enkelte personer har været meget hård.«