Rapperen Jay-Z investerede i firmaet. Orlando Bloom, Rihanna og Beyonce kørte på deres cykler – med enorm eksponering til følge.

Men nu er det fremadstormende danske elcykelfirma Mate kommet i problemer.

Mate og firmaets datterselskaber har alle præsenteret blodrøde regnskaber for 2022 – og nu sår en uafhængig revisor tvivl om elcykelfirmaets fremtid.

Det skriver Finans.

»Ledelsen har afleveret årsrapporten under forudsætning af fortsat drift. Vores vurdering er, at der ikke er nogen realistisk mulighed for at skaffe finansiering til at fortsætte driften, herunder tilbagebetaling af lån som de forfalder,« skriver revisoren i moderselskabet Mate Worlds regnskab ifølge Finans.

Revisoren har dumpet alle Mate-selskabernes regnskaber, som da også viser underskud for 2022 på i alt næste 290 millioner kroner.

Egenkapitalen i driftsselskabet Mate Bike International lyder nu på minus 143 millioner, fremgår det af det nye regnskab.

Noget af en deroute for det danske elcykelfirma, idet Mate Bike International som så sent som for to år siden havde overskud og en positiv egenkapital.

»Vi betaler dem ikke penge, men det er billig marketing for os,« sagde Christian Adel Michael til B.T. dengang om de mange superstjerner, som kørte rundt Mate Bikes.

»Langt størstedelen har dog selv købt deres cykel, for eksempel har alle Kardashian-søstrene en. Så vi har ramt noget, de synes er cool,« tilføjede Christian Adel Michael, som i 2016 stiftede elcykelfirmaet sammen med sin søster Julie Kronstrøn Carton.

Tods den økonomiske nedtur og de dystre prognoser fra den uafhængige revisor, ser Mate Bikes ledelse stadig lyst på fremtiden.

»Vi tror på, at driften kan fortsætte. Det kan ikke ses i tallene for 2022, men der er tilført kapital i 2023. Vi har lavet en del ændringer i forretningen og ændret i både ledelsen og bestyrelsen for at sætte en ny kurs fremad, og den kurs har vi tiltro til,« siger Anders Kaasgaard, der er bestyrelsesformand i Mate, til Finans.