Til dagligt er Helle Snedker kundedirektør og partner i kapitalforvalteren Formuepleje, og fra tid til anden møder hun folk, som spørger ind til hendes bedste pengeråd.

»Medmindre du vinder den store lottogevinst, er en stærk økonomi noget, du skal arbejde for,« skriver hun i en kommentar.

Hun har samlet tre råd til at få dine penge til at arbejde, som du kan læse herunder:

Tjek din markedsværdi og øg dine indtægter
De fleste af os bruger en stor del af vores daglige timer på at arbejde.

Derfor peger Helle Snedker også på, at man skal spørge sig selv om man får nok ud af sine timer på jobbet, og hvorvidt ens løn følger med ens faglige udvikling.

»Min pointe er: Få mest mulig ud af dit arbejdsliv. Din månedlige løncheck er det første sted at sætte ind, hvis du vil forbedre din økonomi. Lønnen skal være dit første fokusområde,« forklarer Helle Snedker.

Derfor skal du være en bedre lønforhandler og øg dine indtægter – for eksempel ved at tage et nyt og bedre betalt job eller ved at øge din arbejdstid.

Få mest mulig ud af de penge, du tjener
Nu har du fået den bedst mulige løn, og så handler det om at optimere de midler, du får mellem hænderne.

Helle Snedker peger på, at der de kommende år vil ske ændringer på beskatningen af din lønindtægt.

Det kan blandt andet ske, hvis din månedsløn er på 53.342 kr. eller derover, for så skal du fra næste år betale topskat.

»Du kan reducere den del af din løn, som du betaler topskat af, hvis du kan undvære indtægterne over topskattegrænsen i dit daglige budget. Bed din arbejdsgiver om at overføre pengene til en pensionsordning (ratepension eller livrente), så undgår du at betale topskat af det beløb, som overstiger de anførte topskattegrænser,« lyder det fra kundedirektøren.

For jo mindre du betaler i skat, jo mere er der til dig og din familie.

Giv sparegrisen noget at vokse af
Det sidste punkt på vejen til en stærk økonomi handler om din opsparing.

Den del af din opsparing, som du med sikkerhed skal bruge inden for de næste tre år, kan du placere på en opsparingskonto - og her skal du sørge for at få en god rente.

Kan du undvære pengene i længere tid end tre år, kan du overveje at investere dem. Du kan gøre det selv ved at vælge aktier og obligationer, eller du kan investere i en investeringsforening.

»Enhver er økonomiminister i sit eget liv, så brug et par timer på at lave din egen to do-liste og sæt realistiske mål. Hvordan vil DU få dine penge til at vokse?,« lyder rådet fra Helle Snedker.