Boligmarkedet stod stort set stille i december måned, hvor priserne på huse faldt for første gang i næsten et år.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, som afslører, at huspriserne faldt med 0,2 procentpoint i julemåneden, mens lejlighedspriserne steg med 0,2 procentpoint. 

Prisen på fritidshuse steg 2,7 pct.

Hos Nordea Kredit, hvor Lise Nytoft Bergmann er chefanalytiker og boligøkonom, er man ikke bekymret over udviklingen.

»Det er første gang i ti måneder, at huspriserne falder, men da faldet er beskedent, og da december normalt er en stille måned på boligmarkedet, er vi ikke bekymrede for udviklingen. Samtidigt virker det lidt tilfældigt, hvilke kommuner der oplever henholdsvis stigende og faldende priser, og der er således ikke noget tydeligt geografisk mønster i udviklingen,« siger hun i en kommentar.

Nogenlunde samme melding kommer fra Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel.

»For det brede boligmarked ser vi ikke den store grund til bekymringer. Samlet byder det nye boligskattesystem på skattelettelser, som kommer 80 pct. af boligejerne til gavn. Derudover er der udsigt til pæne rentefald i 2024 i takt med, at inflationen bremser op,« siger han i en kommentar.

Dog står det københavnske ejerlejlighedsmarked til at få tømmermænd i første halvdel af året. Det er nemlig ikke længere muligt at opnå en skatterabat, og derfor står blandt andet ejerlejlighederne i storbyen til »overordentlige skattesmæk«, lyder det fra Mathias Dollerup Sproegel.

»Vi bliver derfor ikke forbavset, hvis prisstigningerne på københavnske ejerlejligheder på knap 9 pct. i andet halvår af 2023 vendes til et tilsvarende prisfald i første halvår af 2024.«

Læs også: Læs også: Nyt år og et nyt overblik over privatøkonomien? Forbrugerøkonomen guider dig til at komme i gang

Læs også: Læs også: Derfor kan aktiesparekontoen være god for dig: »Der er mange penge at hente ved at blive beskattet rigtigt«