Fredag morgen klokken 7.00 snoede der sig en lang slange af mennesker ned ad gaden ved Graven 24 i Aarhus. Og det gjorde der af en noget grødet årsag.

Flere hundrede mennesker stod nemlig i kø til den nyåbnede og allerførste Grød-butik i den jyske hovedstad.

På de første to timer lavede personalet over 600 portioner grød, fortæller ejeren af restaurantkæden, Lasse Skjønning Andersen, til TV 2 Østjylland.

»Det er jo helt vildt. Vi har ikke sovet så sindssygt meget i nat, skal jeg være helt ærlig at sige. Men at der var flere 100 mennesker igennem, det er jo bare fantastisk. Jeg kunne ikke drømme om en bedre start,« siger han.

Foto: Byrd/Rasmus Laurvig
Vis mere

Og de flere hundrede mennesker, der var forbi den nye butik, kunne altså mæske sig i en portion havregrød til kun 5 kroner.

Måske lyder det kedeligt med havregrød, men for Lasse Skjønning Andersen er det yderst vigtigt, det ikke bliver kedeligt.

Han fortæller, han har en drøm om at gøre grød lækkert igen, fordi han selv synes, det kan smage forbandet godt, og fordi det kan være så mange andre ting end kedelig, klistret havregrød.

Det sørger han blandt andet for ved at toppe butikkens grød med karamelsovs, æblekompot, chiafrø, kokosflager og meget andet.

Foto: Byrd/Rasmus Laurvig
Vis mere

24. september 2011 åbnede den første Grød-bar i en lille kælder på Nørrebro. I dag har de udvidet til seks butikker, fem i København og nu én i Aarhus.