Et besøg fra fødevarekontrollen i Restaurant Flammen i Kolding resulterede i en sur smiley samt en bøde på 15.000 kroner.

Opbevaringstemperaturen i det ene kølerum blev i tirsdags målt til mellem 10,6 og 11,8 grader, hvilket gav varm koldskål (11,1 grader), lune frikadeller (10,6 grader) og lunkne kødstykker (10,7 grader), fremgår det af fødevarerapporten.

Administrerende direktør hos Restaurant Flammen Elias Grøftholdt Tychsen anerkender den sure smiley.

»Det er absolut beklageligt,« siger han til B.T.

»Vi er afhængige af tekniske installationer, og under hedebølgen har mekanikken været på overarbejde. Så vi havde en kondensator, der var stoppet til.«

Ifølge direktøren var ingen kunder i fare for at spise den varmt opbevarede mad.

»Der var ikke fare for nogen gæster, for varerne blev kasseret. Og hvis ikke fødevarekontrollen havde opdaget det, havde vi selv gjort det i egenkontrollen,« siger han.

Restauranten har et 'backup-kølerum' og kunne således overflytte varer, der ikke var for varme, til de rigtige temperaturer i reserverummet.