Salattøsen, drevet af Mette Løvbom, er ikke noget ubeskrevet blad.

Virksomheden, der sælger blandt andet salattopping, olivenolie, aroniasaft og grødblandinger, har en stor følgerskare på de sociale medier, blandt andet 125.000 følgere på Facebook.

Men nu har en anonym henvendelse fra en forbruger til Fødevarestyrelsen fået Salattøsen i fedtefadet.

I forbindelse med et kontrolbesøg i virksomheden konstaterede Fødevarestyrelsen, at Salattøsen på sin hjemmeside beskrev eksempelvis aroniasaft som både antiinflammatorisk og kræftreducerende.

Fødevarestyrelsen har derfor givet Salattøsen en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner for det, der kaldes ulovlig anprisning af fødevarer. 

»Fødevareinformation må ikke tillægge en fødevare egenskaber vedrørende forebyggelse, behandling og helbredelse af en menneskelig sygdom,« skriver Fødevarestyrelsen i sin kontrolrapport.

Mette Løvbom, der driver Salattøsen, lægger sig fladt ned og beklager. Det skriver JydskeVestkysten, der var først til at bringe historien.

»Jeg har en samarbejdspartner, som har håndteret advisering og skrevet tekster til min hjemmeside, og hun har så lavet de her anprisninger uden min viden. Jeg har arbejdet i mange år med fødevarer, så jeg ved lige præcis, hvad der må og ikke må stå om det, men uanset er det jo mit ansvar, hvad der står på hjemmesiden, og derfor lægger jeg mig fladt ned. Det er slet ikke i orden med sådanne anprisninger,« siger Mette Løvbom til avisen.