El- og varmepriserne er på højeste niveau.

Og det efterlader mange danskere med store regninger, der kan gøre det svært at få økonomien til at hænge sammen.

Men der er hjælp at hente, hvis pengepungen synes tom. Sådan lyder det fra Erhvervsorganisationen EjendomDanmark.

De har samlet en række gode råd til, hvordan man sparer på sit forbrug og gør regningerne mindre.

»Den økonomiske situation og krigen i Ukraine har sat sit aftryk på de danske energipriser, som mange steder er steget markant. Så ud over de åbenlyse klimahensyn er der for mange en stor økonomisk gevinst ved at spare på energien,« lyder det fra Jan Ellebye, PA-chef i EjendomDanmark, i en pressemeddelelse.

Ved at slukke varmeanlægget kan man for eksempel spare op mod fem procent af ens årlige varmeregning. På den måde kan man altså udnytte sommerens højere temperaturer.

Og når vejret igen bliver køligere, kan man spare fem procent af varmeregningen, hvis man konsekvent sænker temperaturen én grad.

Udskifter man tørretumbleren med en tørresnor, er der yderligere penge at hente. Det samme gælder, hvis man, inden man drager på ferie, husker at afkoble alle strømslugende apparater derhjemme, så de ikke står på standby og bruger strøm.

Korter hele familien brusebadet fra 15 til 5 minutter er der også mange penge at spare. Faktisk op mod 5.000 kroner årligt, viser tal fra Energistyrelsen.

Derudover kan man, ved aktivt at følge elprisernes udvikling time for time, tilpasse strømforbruget efter, hvornår prisen er billigst.

Er det alligevel for stor en mundfuld at overvåge elmarkedet, er der også mindre tiltag, der kan hjælpe på budgettet.

Blandt andet at fylde vaske- og opvaskemaskine helt op, spare på det varme vand og slukke lyset, når man forlader et rum.