Det kan godt være, at vi danskere går og er lidt trætte af, at regn og blæst dominerer sommervejret lige nu, men så er det godt, at det elendige vejr har en positiv slagside.

I dag, tirsdag, er der nemlig så meget knald på blæsten, at det har sendt elpriserne i minus.

»Det betyder, at du sådan set får penge for at bruge strøm i dag. I hvert fald hvis du ser på den del af din regning, som kun handler om at købe strøm,« siger Kristian Rune Poulsen, chefkonsulent hos Green Power Denmark:

»Som forbruger skal du så betale afgifter og transport af strøm, så helt gratis er det ikke. Men selve elprisen er i minus.«

Hvordan kan elprisen gå i minus?

»Det sker, fordi det blæser. Både i Danmark og i vores nabolande, som har mange vindmøller. De producerer rigtig meget strøm. Den vil de gerne sælge, og den tilbyder de til en negativ pris lige nu,« forklarer Kristian Rune Poulsen.

Selvom elprisen er exceptionelt lav i dag, har det været endnu vildere tidligere på sommeren. Her var prisen en enkelt dag så negativ, at selvom der var afgifter og transport af strøm, så fik du reelt penge for at bruge strøm.

Helt så markant er det ikke i dag. Alligevel skal du overveje at udnytte situationen.

»Når det er så lav en pris, kan du lige så godt udnytte det. Hvis du har en masse vasketøj, er det da bare med at få det i vaskemaskinen. Og så er det bare med at få noget strøm i elbilen,« siger Kristian Rune Poulsen.