Grækenland er for alvor kommet på charmeoffensiv.

I kølvandet på de mange skovbrande, der spolerede mange udenlandske turisters ferie på øen Rhodos, vil den græske regering nu tilbyde en gratis tur næste år.

Det rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Den græske regerings plaster på såret indebærer angiveligt en uges gratis overnatning til alle de turister, der måtte evakueres som følge af skovbrande denne sommer.

»Til alle de, hvis ferie blev forkortet som konsekvens af skovbrandene, tilbyder den græske regering i samarbejde med lokale myndigheder en uges gratis ferie på Rhodos næste forår eller efterår, så vi kan sikre, at de kommer tilbage til øen og nyder dens naturlige skønhed,« siger den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis til engelske ITV ifølge Reuters.

Hvordan erstatningen udbetales er dog endnu uklart.

De græske brandfolk har haft ualmindelig travlt med at slukke naturbrande på ferieøen Rhodos.
De græske brandfolk har haft ualmindelig travlt med at slukke naturbrande på ferieøen Rhodos. Foto: Tatiana Bolari/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Grækenland: Mennesker har startet de fleste skovbrande
Skovbrandene brød ud den 18. juli på Rhodos og medførte den største evakuering nogensinde foretaget i landet, skriver Reuters.

Brandene fik over 20.000 lokale og turister til at flygte fra deres hjem og hoteller.

Den græske minister for klimakrise og civil beskyttelse, Vassilis Kikilias, har sagt, at de fleste af de mere end 600 brande, der opstod i Grækenland i juli, er startet af mennesker.

Derfor kunne de fleste af brandene, der dog er blevet gjort mere sandsynlige på grund af de høje temperaturer, være blevet forhindret.

Premierministeren fortæller, at skovbrandene påvirkede 15 procent af Rhodos, men at situationen er normal igen.