Lyt til artiklen

Ligesom mange andre har PFA fået fingrene i klemme på de finansielle markeder i 2022. Ifølge pensionskassens regnskab for sidste år lød det samlede tab på op til 87 milliarder kroner.

Og i kølvandet på det har pensionsselskabet fyret sin aktiechef Klaus Ørtoft Madsen.

Det skriver Børsen.

»Vi kan bekræfte, at samarbejdet med Klaus Ørtoft stopper ved udgangen af marts, da vi ønsker en anden organisering på aktieområdet. Vi vil gerne takke Klaus for indsatsen og samarbejdet gennem de seneste fem år,« skriver investeringsdirektør Kasper Lorenzen i en kommentar til finansmediet.

Klaus Ørtoft Madsen nåede at sidde på posten i fem år.

Investeringsdirektør Kasper Lorenzen har i løbet af den seneste periode forsøgt at gøre op med nogle forskellige ting.

Derfor har han blandt andet indført mantraet, at man skal gøre færre ting, men gøre dem bedre. Det betyder, at nogle afdelinger er blevet nedlagt.

Tidligere har han sagt til Børsen, at man forsøger at forsimple og strukturere selskabets investeringstilgang.

Danmarks største pensionsselskab offentliggjorde et halvårsregnskab tilbage i august, der er fyldt med røde tal. Pensionsselskabet PFA var nemlig ramt af historisk uro og udfordringer, som har været præget af høj inflation og rentestigninger.

Det er blandt andet resultatet før skat, som endte på -214 millioner kroner mod 93 millioner kroner i samme periode sidste år. Syge- og ulykkesforsikringer gav et underskud på 356 millioner kroner, mens det forsikringstekniske resultat endte på -646 millioner kroner.

Samtidig betød det også, at PFAs investeringer langtfra gav pote.

PFA oplyser, at en kunde med middel risiko i markedsrente og 15 år til pension har tabt 11,2 procent. Samlet set betyder det et tab på 43,5 milliarder kroner i ordninger relateret til markedsrente, mens kunder relateret til gennemsnitsrente har tabt 31,2 milliarder kroner samlet set.

Alt i alt giver investeringsafkastet et tab på 77,6 milliarder kroner.