To direktører i Energi Danmark har fået mere end fordoblet deres samlede løn i 2022.

Det skriver Finans, efter den andelsejede energihandler fredag har offentliggjort sit årsregnskab.

Heri fremgår det, at to medlemmer af direktionen har delt 20,7 millioner kroner.

Ledelsen i Energi Danmark er omfattet et bonusprogram, der afhænger af virksomhedens samlede indtjening, lyder det.

Det fremgår også af regnskabet, at Energi Danmark har tjent 8,8 milliarder kroner efter skat i 2022, hvilket er mere end en 50-dobling af virksomhedens hidtidige rekordresultat.

De mange penge er hentet hjem ovenpå energikrisen og krigen i Ukraine, der har forårsaget høje elpriser hos forbrugerne.

134 medarbejdere i moderselskabet har fået en samlet løn på 213 millioner kroner, hvilket svarer til en gennemsnitsløn på 1,59 millioner kroner.

Det er et rimelig resultat i lyset af virksomhedens indtjening, mener administrerende direktør Jesper Nybo Stenager ifølge Finans.

»Jeg tror også, der er andre andelsselskaber, som har tilsvarende eller måske endda højere gennemsnitslønninger,« siger han til mediet.

Energi Danmark har i den senere tid været i hård modvind, efter Finans har afsløret, at enkelte topmedarbejdere har optjent bonusser til en samlet værdi på over en halv milliard kroner.

Virksomhedens ejere nægter imidlertid at betale bonusserne, fordi de mener, at de aftalerne er ugyldige. Tre medarbejdere er nu bortvist, og sagen skal afgøres juridisk.