Danske forbrugere af en lang række af kendte brands inden for toiletpapir, bleer, køkkenruller og hygiejneprodukter kan se frem til 'radikale' prisstigninger.

Det bekræfter Essity Denmark overfor B.T., efter at det svenske hovedselskab Essity tirsdag har udsendt meddelelse om kommende prisstigninger til børsen i Stockholm.

»Det bliver radikalt. Helt sikkert ikke fem procent eller deromkring,« siger Finn Pedersen, som er administrerende direktør i Essity Denmark.

»Det handler om, at priser på gas og el er steget meget voldsomt, som alle ved. Men vi kan også konstatere, at priser på råvarer og på transport er steget markant,« siger Finn Pedersen desuden.

Finn Pedersen kan ikke sætte præcise tal på, hvor meget priserne kommer til at stige i Danmark. Blandt andet, fordi man opererer på en stribe forskellige markeder med en længere række af produkter.

»Det bliver helt sikkert tocifrede stigninger i procent,« siger Finn Pedersen dog.

Essity producerer en lang række kendte mærkevarer som Lotus, Libresse, Tena, Libero og Tork til en stribe lande, og man sælger såvel til detailhandlen som på business-to-business-markedet.

Husk, at du kan følge B.T.s omfattende dækning af prisstigninger, forbrug og inflation i vores liveblog. Den finder du lige her.