667 kroner.

Det er, hvad Diana Futtrup, der er mor til tre børn, har brugt på mad til sin familie den seneste uge.

»Vi er ikke så glade for at betale fuld pris,« siger Diana Futtrup, der læser til socialrådgiver.

På det sociale medie Instagram kalder hun sig 'spare.mor', og hun deler jævnligt ud af madplaner og sparetips.

Her ses den mad Diana Futtrup senest har købt til en hel uge. Prisen er 667 kroner, og så er der i syv dage mad til familien på fem. Foto: privat
Her ses den mad Diana Futtrup senest har købt til en hel uge. Prisen er 667 kroner, og så er der i syv dage mad til familien på fem. Foto: privat
Vis mere

Diana Futtrup og hendes mand Martin Stouby, der er pædagog, har sat fire reoler op i deres soveværelse.

Her placerer de varerne, familien på fem skal spise.

Diana Futtrups bedste råd til at handle til den billigste pris, vender vi tilbage til.

Lad os starte med måden de planlægger deres indkøb.

Parret har nemlig opdaget, at der hver tredje måned er nedslag i priserne i landets supermarkeder.

Og så slår de til.

»Det er hver tredje måned, tingene er på tilbud. Så kan man købe hjem til det næste tilbud og undgå at betale fuld pris,« siger hun.

Det betyder, at de netop nu har 80 dåser med tomater på deres hylder, da de netop har været på tilbud.

Da der virkelig var penge at spare på dåserne, købte hun derfor ind til et halvt år.

Diana og Martin er da også langt fra at være den eneste familie, der mærker priserne, der den seneste tid er steget.

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at forbrugerpriserne det seneste år er steget med 5,4 procent.

Det er den største stigning i forbrugerpriserne i mere end 35 år.

Diana Futtrup anslår, at familiens madbudget er steget med 300 til 400 kroner til 3000 kroner for hele april.

»Det kan stadig betale sig at gå efter tilbud, selvom priserne er steget. Det er en livsstil for os,« siger hun.

Familien fra Skive har da også flere tricks til at få billige madvarer.

»Vi gør det, at vi hver søndag morgen læser alle tilbudsaviserne igennem, og så kører vi ud og køber det, der er på tilbud,« siger Diana Futtrup og tilføjer:

»Men vi gør det selvfølgelig kun, hvis det er noget, vi ikke allerede har i store mængder på tilbud.«

Men hvad er så deres bedste trick til billige madvarer?

»Det vigtigste råd vi har er enten at handle ind tidligt om morgenen ved åbningstid eller sent om aftenen lige før lukketid,« siger hun og fortsætter:

»Så får man de bedste datotilbud.«