Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Stigende og vedvarende uro på aktiemarkedet? Pyt.

»De danske investorers adfærd skal ses i lyset af en helt ekstraordinær situation,« siger Kåre Valgreen, investeringschef i Finans Danmark.

En ny undersøgelse fra interesseorganisationen viser således, at danske investorer i de seneste år med corona og krig i Ukraine har ageret iskoldt på aktiemarkedet.

De 'har udvist stor stabilitet i deres investeringsadfærd sammenlignet med europæerne generelt' lyder det eksempelvis om de danske investorers opkøb fra 1. januar 2020 til 28. februar 2022.

I samme periode har de danske investorer købt for 18,8 procent af formuen i de såkaldte detailfonde – europæiske investorer har tilsvarende købt for 11,1 procent.

Og så sent som i april i år blev der investeret 2,5 millioner kroner i de danske detailfonde.

Selvom det er lidt mindre end først på året, og selv om investeringerne er flyttet til lidt mere 'sikre' investeringer, konkluderer Finans Danmark, at 'samlet set er de danske fondsinvestorers adfærd dermed overraskende lidt påvirket af markedsuroen'.

De har altså ikke ladet sig påvirke af hverken corona eller krig.

»Trods uroen har de danske investorer i høj grad haft is i maven gennem hele perioden og har fortsat opkøbene, mens de europæiske investorer har været mere tilbageholdende,« som Kåre Valgreen fra Finans Danmark siger det.

I det store billede har de danske investorer »haft fordel af deres stabilitet«, lyder vurderingen fra investeringschefen.

»Det understreger vigtigheden af at investere langsigtet,« siger Kåre Valgreen:

»Markedet kommer ikke altid til at gå ens vej, men forbliver man investeret, kan man som investor nyde godt af de gevinster, som investering typisk giver på lang sigt.«

Andre læser også