Det danske vaccine- og biotekselskab Bavarian Nordic skuffer stort i tredje kvartal.

Det viser regnskabet for tredje kvartal, som Bavarian har fremlagt torsdag morgen.

Bavarian Nordic omsatte for 1.376 mio. kr. i tredje kvartal. I tredje kvartal 2022 omsatte Bavarian Nordic for 1.004 mio. kr.

Dermed misser Bavarian forventningerne til omsætningen - ifølge estimater fra Bloomberg havde analytikerne forventet at omsætningen ville lande på 1.580 mio. kr.

Driftsresultatet målt på EBITDA lander på 380 mio. kr. mod 226 mio. kr. i tredje kvartal af 2022. Konsensus blandt analytikerne var at driftsresultatet målt på EBITDA ville lande på 570,3 mio. kr. og dermed skuffer Bavarian forventningerne.

Resulatet efter skat lander på -340,6 mio. kr i tredje kvartal af 2023, mod et overskud på 12,1 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

»Vores rejsevaccineforretning har fortsat vist meget stærke resultater, og med den nylige udvidelse af vores portefølje, sammen med udsigterne til at lancere vores chikungunya-vaccine, har vi etableret et stærkt fundament for vækst og positioneret Bavarian Nordic som en global leder inden for rejsevacciner,« lyder det fra adm. direktør Paul Chaplin i forbindelse med regnskabet.

Bavarian Nordic fastholder dog sine forventninger til året, der lyder på en omsætning på ca. 6.900 mio. kr. og et driftsresultat før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) på ca. 2.300 mio. kr.

Bavarian Nordic er et dansk selskab der beskæftiger sig med bioteknologi og salg af vacciner. Selskabet har blandt andet succes med sin vaccine mod blandt abekopper. Selskabet har hovedsæde i Hellerup og beskæftiger omkring 1300 mennesker.

Bavarian Nordic-aktien har været i modvind i 2023, hvor aktien indtil videre er faldet med 32 pct.

Opdateres...