Fra 1. januar vil prisen på at transportere gas, eller den såkaldte tarif, endnu en gang blive hævet.

Denne gang er der tale om en stigning på 32 procent fra den nuværende pris, hvilket står til at ramme 390.000 virksomheder og private gaskunder.

Sådan lyder det fra statsejede Energinet, der har ansvaret for driften af det overordnede gasnet i Danmark, skriver Finans.

Sidste år hævede Energinet prisen for at transportere gas med omkring 50 procent, og dermed er prisen fordoblet på få år fra at være 145 kroner i 2021 til at runde 302 kroner i 2024.

Ifølge Energinet skyldes de kommende prisstigninger blandt andet »ekstraordinære udfordringer på gasmarkedet« på grund af krigen i Ukraine, skriver Finans.

Læs også: Stor forvirring om dansk selskabs aktiesalg

Prisen på gas steg voldsomt, efter Rusland invaderede Ukraine i slutningen af februar 2022, hvorefter den faldt lidt tilbage igen.

Da sensommeren kom, og vinteren bankede på døren, steg gasprisen igen eksplosivt, da de europæiske lande forsøgte at fylde deres gaslagre op inden en vinter uden adgang til russisk gas grundet sanktioner.

Prisen på den toneangivne hollandske naturgasfuture TTF var oppe og toppe omkring 340 euro pr. MWh i august 2022. Siden er den faldet igen, og fredag morgen ligger prisen omkring 23 euro pr. MWh.

Læs også: Pengegave på vej til 1,4 millioner danskere

Læs også: Sådan får du råd til det gode liv, selvom du får en lav løn

Denne artikel er publiceret hos Euroinvestor.