Det danske medicoselskab Coloplast er netop kommet med sit årsregnskab for selskabets forskudte regnskabsår 2022/2023.

Og her lander de lige under markedets forventninger på alle nøgletal. 

Her lander Coloplast en omsætning på 24,5 mia. kr., hvilket er en fremgang fra sidste år, hvor den lød på 22,5 mia. kr.

Læs også: 

Dermed lander de lige under analytikernes forventning, der lød på 24,6 mia. kr., ifølge estimater indsamlet af selskabet selv. 

Driftsresultatet målt på EBIT lander på 6,84 mia. kr. mod 6,44 mia. kr. sidste år. Her havde analytikerne forventet et driftsresultat på 6,97 mia. kr. 

Derudover leverede Coloplast en organisk vækst på 8 pct. i regnskabsåret 2022/23.

 Overskudsgraden lander på 28 pct. for året, hvor den sidste år lå på 31 pct. Her havde analytikerne en forventning om en overskudsgrad på 28,4 pct. 

Den er faldet tilbage i år grundet inflationspresset på produktionsomkostninger samt stigende driftsomkostninger, herunder 219 mio. kr. i opkøbsrelaterede afskrivninger, skriver Coloplast.

På bundlinjen lander Coloplast et resultat for året på 4,78 mia. kr., hvilket rammer lige under analytikernes estimat på 4,89, ifølge estimater indsamlet af Coloplast selv. 

På trods af at nøgletallene ikke helt lever op til markedets forventinger, så er der udbytte på vej til aktionærerne i Coloplast, hvilket du kan læse mere om her

Administrerende direktør, Kristian Villumsen udtaler til regnskabet:

»Jeg vil gerne fremhæve et stærkt resultat i vores kroniske forretning, hvor vi fortsætter med at levere høj encifret vækst på trods af den negative indvirkning Covid-19 havde på vores stomiforretning i Kina.«

Han henviser også til, at de i fjerde kvartal gennemførte opkøbet af den islandske specialist indenfor sårpleje Kerecis.

Coloplast har også offentliggjort torsdag morgen, at de vil investere omkring 700 mio. kr. i en ny fabrik i Portugal »for at understøtte selskabets fortsatte vækst,« skriver de. Fabrikken forventes at stå klar i 2026.

»Fabrikken skal producere Coloplasts engangskatetre til blandt andre rygmarvsskadede og mennesker med spina bifida, som har brug for hjælp til at tømme blæren. Den nye fabrik etableres for at møde den stigende efterspørgsel efter Coloplasts engangskatetre i især Europa, som er selskabets største marked og som i dag står for 60 pct. af det samlede salg,« tilføjer de. 

I regnskabet har Coloplast også offentliggjort deres finansielle forventninger til det kommende regnskabsår 2023/24.

Her ser de en organisk vækst på cirka 8 pct. og den rapporterede overskudsgrad forventes at være 27-28 pct.

Her venter analytikerne en organisk vækst på 8,3 pct. og en overskudsgrad på 28,4 pct. ifølge estimater indsamlet af selskabet. 

Særlige poster forventes at være cirka 50 mio. kr. i regnskabsåret 2023/24 relateret til integrationen af Atos Medical, og anlægsinvesteringer forventes at udgøre cirka 1,4 mia. kr.