Elsker du gin og tonic? Så hører du måske til dem, der går op i hvilken tonicvand, du blander med din gin. I denne uge tester 'Det bedste af det billige' billige tonic-vand.

Barchef Mathias Broksø blindsmager fem billige – og én dyr tonicvand. Han arbejder til daglig som barchef og cocktailbartender i Timm Vladimirs Køkken.

Mathias Broksø har vundet flere priser for sine drinks i nationale og internationale mesterskaber og er blandt andet danmarksmester i at lave en espresso martini.

Men i dag skal han altså teste billige tonicvand.

Opskrift på gin og tonic: Tag et stort glas, hæld 4 cl gin i glasset og tilsæt masser af is og fyld herefter op med tonicvand

De drak tonicvand for at undgå malaria, da tonicvand indeholder kinin, som siges at have en beskyttende effekt mod malaria.

I dag har drikken dog et markant lavere kinin-indhold, men kendes for sin karakteristiske bitre smag. Tonic bruges ofte til at blande i drikkevarer, især i gin og tonic.

Vil du gerne se flere afsnit af 'Det bedste af det billige'? Du kan finde alle afsnit HER.