En fejl på mærkningen gør, at en chokoladecreme, der kan købes i Bilka og Føtex, kaldes tilbage.

Det er detailhandelskoncernen Salling Group, der har måttet tilbagekalde en økologisk chokoladecreme af det hollandske mærke Penotti. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet på deres hjemmeside.

Årsagen er, at chokoladecremen indeholder ingredienserne mælk og hasselnødder.

Problemet er, at disse ingredienser ved en fejl ikke står oplyst under ingredienslisten, som befinder sig på emballagens etikette. I stedet står mælk og hasselnødder anført som allergener, der kan være spor af i chokoladecremen.

Hasselnødder er sammen med mælk de ingredienser, der er i chokoladecremen, men ikke fremgår under ingredienslisten.
Hasselnødder er sammen med mælk de ingredienser, der er i chokoladecremen, men ikke fremgår under ingredienslisten. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Derfor kan det give problemer for forbrugere, der lider af allergi eller intolerance over for mælk eller hasselnødder, hvis de har købt chokoladecremen i den tro, at mælk og hasselnødder ikke indgik blandt ingredienserne.

Forbrugere, der ikke tåler de ovennævnte ingredienser, kan blive syge af at spise chokoladecremen og bør derfor være opmærksomme, hvis de har købt produktet.

Rådet til dem, der har købt chokoladecremen og ikke tåler den, er at kassere produktet eller leverere det tilbage den butik, hvorfra det er købt.

Chokoladecremen kan købes i Bilka og Føtex i hele landet.