Modelfoto.
Modelfoto. Foto: Laszlo Lorik

Efter en mild december har januar vist sig præcis som vi kender den: isnende kold og blæsende. Er din hud også plaget i den næsten sibiriske kulde (ja ja, næsten...), så få hudekspertens bedste tip her.

Mange danskere kender det stensikkert. Termometeret sniger sig under frysepunktet, og pludselig føles huden både trist og tør.

Og dét er der en god grund til, forklarer skønhedseksperten Anette Kristine Poulsen, der er forfatter til den aktuelle bog 'Superhud'. Den store synder er kunstig varme.

»Når det fryser uden for, så skruer vi op for varmen indendøre, og det er den værste fugttyv – den suger fugten ud af huden. Dét, kombineret med frosten uden for, giver problemer,« fortæller hun til BT.

Men ved hjælp af ganske få og billige tricks kan det altså sagtens lade sig gøre at komme gennem vinteren med en sund og fugtmættet hud.

»Løsningen er heldigvis meget enkel. Skru ned for varmen, og tag mere tøj på indenfor,« lyder Anette Kristine Poulsens bedste råd.

Plej vinterhuden 1

Helt kan man naturligvis ikke komme uden om kunstig varme, og derfor skal der da også lidt mere til.

Poulsen, der også blogger om hud og skønhed på bloggen Beautyspace.dk, anbefaler både mænd og kvinder at skrue op for fedtet i deres hudpleje. Det behøver ikke koste alverden - faktisk kan du bruge den creme, du plejer, men bare tilføje et enkelt produkt, foreslår hun:

»Mange vil have gavn af at tage et tyndt lag olie under sin almindelige ansigtscreme. Det kan nærmest betragtes som en lun undertrøje,« siger Anette Kristine Poulsen.

Og nej, det behøver bestemt ikke være dyrt.

»Hvis du virkelig vil spare penge, så tager du bare en dråbe olivenolie – det findes i mange typer hudpleje. Ellers køb en ansigtsolie med gode planteolier som eksempelvis hybenkerneolie med A-vitamin,« råder hun.

'Jamen, jeg har travlt om morgenen', indvender du måske. Jo jo, men også dét er der råd for ifølge eksperten:

»Hvis man ikke orker endnu et 'step', så bare tilføj en dråbe olie til din ansigtscreme.«

HudPigemælk

Endelig har Anette Kristine Poulsen et råd, der også er helt enkelt, men ikke desto mindre meget virkningsfuldt.

»Mange putter deres creme på tør hud, men det er faktisk forkert. Den skal være lidt fugtig, så trænger cremen hurtigere ind,« forklarer hun.

Hun anbefaler, at man enten fugter ansigtet med en hårdtopvredet vaskeklud, eller simpelthen putter creme på lige efter badet, mens huden stadig er let fugtig.

Voila - nu er du klar til at gå vintervejret i møde. Og heldigvis da, for det ser ud til at blive ved.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.