Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er sket noget med bitcoinmarkedet, ja, hele markedet for kryptovaluta.

»Vi ser en ny udvikling her, for kryptoaktiver har ikke tidligere reageret på samme måde som aktier på inflationsfrygt,« siger Simon Peters fra investeringsplatformen eToro.

For de seneste dage er det kun gået en vej. Ned.

Og mest markant har det været for den klart førende kryptovaluta, bitcoin, der styrtdykker efter for kun et halv år siden at have været på himmelflugt med et niveau, der var mere end tre gange så højt.

Mandag skabte det således overskrifter, da bitcoin nåede sit laveste niveau i halvandet år med en kursværdi på 24.900 dollar, men siden er det bare gået yderligere ned.

Bitcoinkursen er onsdag morgen helt nede og rode tæt på 20.000 dollar, og de seneste dage har faldet været på mindst 10 procent – pr. dag – ifølge Coindesk.

Også mange andre kryptovalutaer er igennem samme negative spiral lige nu – hvilket altså ligner aktiemarkedet, der også har svære tider.

Kryptomarkedsanalytikeren Simon Peters mener, at årsagen er frygten for en stigende inflation i USA.

»At vi nu kan se, hvordan inflationsbekymringerne nu sender både aktier og kryptoaktiver ned, er det hidtil klareste signal om, at kryptoaktiver som bitcoin kan blive påvirket på samme måde som aktiemarkederne,« siger han:

»Investorerne er begyndt at se risikoaktiver som krypto på samme måde som teknologiaktier. Det gør Bitcoin markant mere følsom over for inflation end tidligere.«

Andre læser også