Hvad vil de politiske partier gøre ved den galoperende inflation, der nu har ramt ti procent, og som har sendt mange danske husholdninger i knæ økonomisk?

Emnet har været nummer et på dagsordenen under valgkampen, og på Als sidder Annette Lund-Hansen og håber på, at den massive strøm af ord og valgflæsk på et eller tidspunkt bliver til handling.

»Vi kan ikke blive mere presset, end vi er nu. Jeg er desperat,« lyder det fra 59-årige Annette Lund-Hansen, der bor i huset på Als med sin datter.

Annette er på førtidspension og er blevet fuldstændigt overrumplet af de regninger, der vælter ind ad døren.

Annette er presset af inflationen.
Annette er presset af inflationen.
Vis mere

Især elregningen, der drives af, at hun har varmepumpe, er tung.

»Vi havde en elregning på 1.400 kroner om måneden, og da krisen startede, steg den til 3.200 kroner. Den 1. oktober kom chokket så. Der var den steget til 6.300 kroner for en måned,« siger Annette.

Da B.T. taler med hende, sidder hun i sofaen med dyne og tæppe over sig for at holde varmen.

I ren panik har hun slukket sin varmepumpe, selvom det er »pissekoldt.«

Generelt kæmper hun for at få enderne til at mødes.

»Jeg får et måltid om dagen, og maden finder jeg i containeren bag supermarkederne. Hvis de har låst dem af, så får jeg bare ikke mad den dag,« siger Annette Lund-Hansen:

»Jeg har før prøvet at have perioder, hvor jeg er blevet nødt til at skralde. I starten ville jeg ikke have, at nogle skulle se, at jeg skraldede. Men nu er jeg ligeglad, for ellers er der ikke noget mad. Det er uhyggeligt, at det skal være sådan. Det er de barske realiteter.«

Lige nu står hun til en brutal oktober.

»Der står lige nøjagtigt nul kroner på min konto lige nu. Jeg har betalt elregningen på 6.300 kroner til Nordlys, men jeg har måttet afvise regningen fra kommunen på renovation.«

Flere målinger har vist, at mere end 50 procent af danskerne anser inflation og økonomi som det vigtigste emne under valgkampen.

Alligevel kommer de mange politiske debatter og udspil næppe til at få indflydelse på, hvor Annette sætter sit kryds.

Hun stemmer på Socialdemokratiet og har stor tillid til sin lokale kandidat, forklarer hun.

»Det er Benny Engelbrecht, og jeg tror på ham. Han er ikke tomme ord, men handling. Så jeg har tillid til ham.«