»Køkkenchef Henning Kohl bør give sin restaurant et grundigt serviceeftersyn. Da vi besøgte Møgeltønder, mindede garnituren om fængselsmad.«

Sådan skrev Jyllands-Postens madanmelder Anders Halskov-Jensen i weekenden efter at have besøgt Restaurant Schack hos Schackenborg Slotskro i Møgeltønder.

Under overskriften 'Møgeltønder er et besøg værd. Det er Restaurant Schack ikke' gav anmelderen restauranten to stjerner ud af seks mulige efter at have bestilt en 'Gourmet Schack Oplevelse' med begrundelsen, at 'Schack-oplevelsen var en chok-oplevelse'.

»Næste ret var ”Havbars – Blomkål – Brunet smør”. I bunden en lysebrun blomkålspuré, ovenpå et stykke filet af fisken og desuden nogle stegte blomkålsbuketter. Alt var overtilberedt. Fisken var tør, buketterne bløde og puréen pruttet. Som min ledsager udtrykte det: »Det lugter af plejehjem«. Og så var det hele en tand oversaltet. En brun, trist og træt ret, der råbte på noget frisk og syrligt; selv en citronbåd havde gjort underværker,« skrev anmelderen blandt andet om sin oplevelse.

Mandag eftermiddag fortæller restaurantens køkkenchef Henning Kohl til BT, at han lige har læst anmeldelsen igennem.

Og han synes, den er groft skrevet.

»Jeg er superærgerlig og superirriteret over den. Jeg synes, den er grov og uhøfligt skrevet. Men jeg skal ikke komme med en masse dårlige undskyldninger. Han har ret til at skrive det, han vil, og han har haft den oplevelse, han har haft,« forklarer han.

»Den er skrevet i hans oplevelse, og der er ingen bortforklaringer herfra. Der er ikke noget at gøre ved det. Men jeg synes, den er en lille smule flabet,« tilføjer han.

Han erkender samtidig, at årsagen til anmelderens dårlige oplevelse skal findes hos ham.

»Han (anmelderen, red.) kom torsdag under Tønder Festivalen, hvor 90 procent af vores gæster er bosiddende i byen. Og der har jeg lavet en kæmpe fejl ved at køre videre med samme menu og menukort, som vi plejer at have. Jeg havde så sat en reserve på og en kokkeelev til at passe gesjæften, for jeg havde otte gæster, som teoretisk var mulige gæster, og så havde vi så et par stykke ude fra,« siger han og fortsætter:

»Jeg har virkelig dummet mig ved ikke at reducere menu-kortet. Det er jo vores 'Ferrari', de har købt. De købte en 'Schack-oplevelse', og det skal være en oplevelse. Og hvis det har været skuffende, jamen så har det været for dårligt. Hvis ikke de har været blæst bagover og ikke har tænkt, at det var et fedt niveau, jamen så skulle vi slet ikke have solgt det den dag. Så der er ikke en massen fejen ind under gulvtæppet. Det er bare ikke godt nok. Men derfor er det stadig superærgerlig læsning.«

Han fortæller, at han i begyndelsen ikke havde tænkt sig at læse anmeldelsen, efter han blev gjort opmærksom på den søndag. Men fordi han mandag har fået mange flere kommentarer på den, blev han nødt til det.

»Der er ikke så meget at sige til det. Smag og behag er jo forskellig. Vi laver mad til en masse mennesker, og gudskelov er langt, langt de fleste tilfredse, men engang imellem dummer vi os. Og det her må så være i den kategori. Det kunne være fedt at være fejlfri, men at begynde at kalde ting for fængselsmad, det, synes jeg, er for groft,« forklarer han.

Anmeldelsen kommer han dog ikke til at ligge vågen af om natten.

»Vi arbejder og kigger fremad. Vi kigger ikke bagud,« siger han.