Har du Windows 10 på din computer eller tablet?

Så bør du læse videre - af hensyn til din egen sikkerhed.

Der er opdaget en alvorlig sikkerhedsbrist i Microsofts populære styresystem, som er installeret på ikke mindre end 900 millioner enheder verden over. Det skriver flere medier, herunder news.com.au og The Verge.

Også Center for Cybersikkerhed her i Danmark advarer om sikkerhedsbristen, som kan give hackere lettere adgang til din computer og dermed dine følsomme oplysninger.

Heldigvis er der noget, du kan gøre ved problemet.

Men du bør skynde dig.

Tirsdag kom Microsoft med en sikkerhedsopdatering, præcis som software-giganten plejer at gøre hver anden tirsdag.

Det er altid en god idé at installere dem og holde din enhed opdateret, men denne gang er det ekstra vigtigt på grund af sikkerhedsbristen, der blev opdaget af det amerikanske sikkerhedsagentur NSA.

»Denne sikkerhedsopdatering lukker en sårbarhed, som vil kunne udnyttes til dataangreb. Derfor bør du installere sikkerhedsopdateringen, som kom tirsdag aften,« siger Bente Hoff, som er leder af Norges nationale cybersikkerhedscenter (NSM), til norsk TV 2.

Også Center for Cybersikkerhed opfordrer i flere tweets danskerne til at opdatere Windows 10 hurtigst muligt.

'En af de opdateringer, Microsoft udsender i dag, vil rette en kritisk sårbarhed i krypteringsbiblioteket i Windows,' skrev Center for Cybersikkerhed allerede før, Microsoft udgav opdateringen tirsdag klokken 19.

I et andet tweet understregede Center for Cybersikkerhed vigtigheden af opdateringen.

'Sikkerhedsopdateringer omtaler som vi regel alene på @CFCSsitcen (Center for Cybersikkerheds Situationscenter, hvor der tweetes om sikkerhedshændelser, sårbarheder og generel awareness om cybersikkerhed, red.), men denne gør vi en undtagelse med.'

'Den er vigtig, og vi opfordrer (som altid) til at patche, når Microsoft udsender sin opdatering,' lød det i et tweet tirsdag aften.

Du opdaterer dit Windows 10 ved at klikke på 'Start', gå til 'Indstillinger' > Opdatering og sikkerhed'  > Windows Update.

Læs mere her.