Danskerne er vilde med julekalendere, der fås i alle afskygninger og pris­klasser. Både supermarkeder og stormagasinet Magasin melder om stor stigning i salget

For 500 kroner kan du åbne en sirlig udskåren trælåge hver dag i december og fremdrage en lækker (og dyr) chokoladetrøffel. Vil du flotte dig, kan 999 kroner sikre dig - eller din hjertenskær - et nyt skønhedsprodukt 24 dage i træk.

Et trøffelhus i finér med trøffelkugler koster 499 kroner i Magasin.
Et trøffelhus i finér med trøffelkugler koster 499 kroner i Magasin.
Vis mere

Og har du en friværdi, der brænder i lommen - kan Danmarks uden tvivl dyreste pakkekalender fra luksushotellet D’Angleterre blive din.

I samarbejde med Amazing Space har D'Anglaterre støbet en pakkekalender sammen med 24 luksuriøse ting - en til hver dag. Her er der tale om cremer, vaser og olie en masse, og pakkekalenderen kan blive din eller din udkårnes for den nette sum af 50.000 kroner.

Den tid, hvor en chokoladekalender automatisk var lig med tvivlsom, tysk chokolade, er for længst forbi. I dag kan danskerne vælge mellem en bred vifte af kalendere, hvis de vil i julestemning – og de er bestemt ikke forbeholdt børnene.

Der findes kalendere med vingummi, Jelly Beans, øl og sågar te. Chili-entusiasten Chili Klaus har endda lanceret sin egen julekalender med chili-chokolade. Naturligvis.

Chili Klaus har også lavet en julekalender.
Chili Klaus har også lavet en julekalender. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Og det er bare, hvis du drømmer om at åbne kalenderlåger, der gemmer på spiselige overraskelser. Vil du hellere have selvforkælelse i form af personlig pleje eller måske legetøj til børnene, er listen tilsvarende lang.

Hos Magasin, hvor man begyndte at sælge de såkaldte gourmet julekalendere for ti år siden, er interessen helt overvældende, fortæller Ricky Overeem, der er Head of Food i stormagasinet. I løbet af de seneste fire år er salget i gennemsnit steget med 50 procent pr. år.

»Vi forventer igen i år, at omsætningen vokser med 50 procent, hvilket betyder, at vi omsætter for et tocifret millionbeløb kun på gourmet julekalendere,« siger han.

Sexy Xmas-kalender med letpåklædte mænd.
Sexy Xmas-kalender med letpåklædte mænd.
Vis mere

Sexy Xmas-kalender med letpåklædte kvinder.
Sexy Xmas-kalender med letpåklædte kvinder. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Kvalitetskalendere sælger

Magasin sælger især chokolade- og lakridskalendere i god kvalitet, men har i år også udvidet sortimentet med kalendere med blandt andet te, kaffe og vingummi.

»I år har vi også oplevet, at interessen for kalenderne er begyndt meget tidligere end de foregående år, og dette skyldes formentlig, at julekalenderne bliver prioriteret meget højt,« tilføjer han.

Træt? Så nap en kaffekalender med 24 kapsler til 225 kroner.
Træt? Så nap en kaffekalender med 24 kapsler til 225 kroner.
Vis mere

Også hos Dansk Supermarked, der blandt andet ejer Bilka og Netto, oplever man ifølge kommunikationskonsulent Kasper Reggelsen en ’klar vækst i salget af julekalendere’.

»Især de lidt lækrere kalendere til voksne er blevet et hit, da vi ser en trend mod selvforkælelse og eksempelvis julekalendere, som bliver brugt som værtindegaver,« oplyser han.

I Bilka kan man vælge mellem intet mindre end 50 forskellige typer kalendere, mens Netto og Føtex har omkring 25. Det øgede udbud kommer ikke bag på foredragsholder og livsstilsekspert Christian Grau.

»Det rummer et element af livsnyderi, som mange gerne vil have ind i deres hverdag, og det er et hyggeligt ritual at åbne en låge med et stykke lækker chokolade hver dag,« forklarer han.

Han peger på, at vi har skruet op for forbruget, og at det igen er blevet tilladt at bruge mange penge på luksus i hverdagen.

»Der er kommet et nyt marked for julekalendere til voksne, og dermed er kvalitetskravene også blevet højere,« vurderer han.

Et dagligt mis- eller forbrug af M&Ms koster 99,95 kroner.
Et dagligt mis- eller forbrug af M&Ms koster 99,95 kroner.
Vis mere

Hvis du forsøger at skære ned på rygningen...?
Hvis du forsøger at skære ned på rygningen...?
Vis mere

Orker du ikke at købe 24 små pakker til poderne, er der mange, nemme ?løsninger.
Orker du ikke at købe 24 små pakker til poderne, er der mange, nemme ?løsninger.
Vis mere

Rasmus Klump-julekalender.
Rasmus Klump-julekalender. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Play-Doh-kalender med modellervoks.
Play-Doh-kalender med modellervoks. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Julekalender med make-up-produkter.
Julekalender med make-up-produkter. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Julekalendere er mere populære end nogensinde.
Julekalendere er mere populære end nogensinde. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Pakkekalender fra DRs Ramasjang.
Pakkekalender fra DRs Ramasjang. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere