Coop nedlægger 180 stillinger på hovedkontoret i Albertslund.

Det skriver jp.dk.

Udmeldingen kommer, efter at dagligvarekæden for nylig fremlagde et historisk stort underskud.

I januar meldte Coop ud, at 600 stillinger ville blive nedlagt i forbindelse med lukningen af Irma og sammenlægningen fra otte til tre kæder.

Og nu kommer der så altså cirka 180 stillinger oveni.

Coop havde sidste år et samlet underskud på 628 millioner kroner.

I forbindelse med offentliggørelsen af dette underskud sagde Coops topchef Kræn Østergaard Nielsen i en pressemeddelelse, at der skulle nedlægges stillinger.

»Det er meget trist at måtte sige farvel til dygtige kolleger, men det er en nødvendighed, for at vi kan nå vores mål og styrke vores fremtidige konkurrenceevne.«

Fødevarekæden meddelte i september sidste år, at man ville lukke samtlige Fakta-butikker.

Samtidig ville man åbne over 130 365discount-butikker, ligesom Kvickly og SuperBrugsen skulle smelte sammen.

I et interview med Børsen kom Coop-formand Lasse Bolander for nylig med en indrømmelse af, at han fik lukket Fakta for sent.

»Det er sandt, det du nævner, men vi har jo løbende vurderet, om vi kunne vende udviklingen i for eksempel Fakta. Du har ret i, at vi nok skulle have truffet beslutningen om at lukke Fakta nogle år tidligere, men jeg synes, det er nemt at sige det i bagklogskabens lys. Nu har vi fat i den lange ende med det nye 365-koncept, og så trykker vi på speederen,« sagde Bolander.

Omdannelsen af Coops fejlslagne og underskudsgivende discountkæde, Fakta, til Coop 365discount har alene i 2022 givet et underskud på 750 millioner kroner.

Til B.T. sagde Coops kommunikationsdirektør, Jens Juul Nielsen, i sidste uge:

»Vi har investeret i lave priser. En del af B.T.s pristjek har kåret Coop 365discount som vinder, og det er ikke nogen tilfældighed. Det koster altså. I har selv dokumenteret de investeringer i lave priser,« siger Jens Juul Nielsen og fortsætter:

»Og så koster det altså noget at etablere 260 butikker på 12 måneder. Tilsammen har det kostet os et underskud på 750 millioner kroner.«