Lyt til artiklen

Lars Løkke og Moderaterne står til at blive den helt store kongemager.

Seneste prognose fra DR viser, at der stort set er dødt løb mellem rød og blå blok, og at ingen af blokkene kan klare sig uden Moderaterne. Ifølge DR står rød blok til 80 mandater og blå blok til 79.

Da Moderaternes formand, Lars Løkke, ankom til valgfestten, ankom han til kaos, hvor journalister væltede over en lampe. Men også til stor jubel og stående klapsalver.

»Hvor er det fantastisk. For fem måneder siden, der fandtes vi ikke,« indleder han sin tale med.

»Ud af det har vi skabt et parti, der ikke er imod nogen eller noget men FOR noget. Hvis prognoserne holder, så kommer det her parti i Folketinget, hvor man kommer til at kunne mærke forskel. Der er brug for et opbrud og en ny måde at arbejde med tingene på.«

Han understreger, at de endnu ikke ved, hvor mange mandater, de får, men at han med sikkerhed ved, at de får en folketingsgruppe med rigtige mennesker, der arbejder i det rigtige liv.

»Det er der nogen, der har gjort grin med. Men nej, politik er ikke et spil. Det handler om at forme tilværelsen for os allesammen.«

»Når jeg vil have en bred regering, så er det fordi, jeg har været statsminister to gange og ved, hvor lidt man kan få genenmført hvis man hviler på blokkene.«

Han henviser til, at det er muligt, Mette Frederiksen bliver statsminister igen.

»Når statsministeren gerne vil have en bred regering, så handler det om, at hun gerne vil være statsminister. Det er muligt, hun bliver det, det kan jeg ikke vide. Men jeg ved med sikkerhed, at Danmark skal have en ny regering,« slår han fast og fortsætter:

»Hvem der skal sidde for bordenden, kan man ikke svare på i aften. For der er alt for meget fokus på bordenden,« siger han og henviser til, at nøglerne for en stund skal forlade statsministeren.

»Om hun eller en anden skal have dem igen, det beror på, om vi i den kommende tid kan bringe Danmark til rette med et bredt regeringsgrundlag,« afslutter han.

B.T.s medarbejder på stedet fortæller, at der efter talen var stor forvirring. Lars Løkke Rasmussen flygtede efter sin tale med en hel hale af pressefolk efter sig.