Lyt til artiklen

Søren Pape Poulsens dage som statsministerkandidat være ovre, mener Joachim B. Olsen.

I en ny voxmetermåling offentliggjort tirsdag morgen er Konservative gået tilbage til 6,0 procent - langt fra tidligere målinger. Og under partiets valgresultat i 2019.

Samtidig fortsætter Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne en voldsom fremgang i meningsmålingerne, hvor de i samme måling står til 11,5 procent og 21 mandater i et nyt folketing.

»Det er en katastrofemåling for blå blok. Den er utroligt lille lige pludselig,« fastslår Joachim B. Olsen om målingen, som vil give blå blok 71 mandater.

Han mener, at der både er tale om en tillidserklæring til Lars Løkke Rasmussen – og det modsatte til Venstres Jakob Ellemann-Jensen og Konservatives Søren Pape Poulsen.

»Jeg tror, at dette valg i høj grad kommer til at handle om tillid til, hvordan de forskellige kandidater kan lede landet igennem de kriser – inflationen, krigen i Ukraine og problemerne med sundhedsvæsenet – som Danmark står med lige nu,« siger Joachim B. Olsen.

Der ser det virkelig ikke ud til, at lederne i blå blok står særlig stærkt, mener han.

»Der er slet, slet ikke tillid til Søren Pape Poulsen. Det er nærmest en joke, at han stadig er kandidat til statsministerposten,« siger Joachim B. Olsen.

»Det er virkelig et kollaps af dimensioner, vi er vidner til lige nu hos de Konservative,« tilføjer han.

Du kan følge B.T.s omfattende dækning af valgkampen i vores liveblog lige her.

I dag, tirsdag, gæster Lars Løkke Rasmussen B.T.s redaktion til et interview med Joachim B. Olsen. Det sker kl. 11.15, og du kan se med live lige her.