Lyt til artiklen

Onsdag eftermiddag klokken 14 var Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, for første gang ude og møde danskerne efter valgudskrivelsen.

Det var på Højbro Plads midt i København, altså langt fra Nordjylland, hvor Inger Støjberg stiller op.

Og netop de fine saloner i København har Inger Støjberg igen og igen kritiseret. Alligevel er det her, hun første gang møder vælgerne.

Hvordan er det at møde københavnerne som de første vælgere?

Her står Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg onsdag eftermiddag foran en af de fine cafeer i København, hun har taget stor afstand til.
Her står Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg onsdag eftermiddag foran en af de fine cafeer i København, hun har taget stor afstand til.
Vis mere

»Det er jo alle vælgere fra hele Danmark, der skal afgøre valget,« siger hun.

Inger Støjberg, for at du skal leve op til meningsmålingerne, så skal næsten hver tiende jo stemme på dig. Er det ikke noget af et pres?

»Jo, det har du ret i. Men vi vil gøre vores bedste i valgkampen, men det vil jeg så sandelig også efter valgkampen for at leve op til den tillid, jeg har fået,« siger hun.

Inger Støjberg har endnu ikke meldt ud, om hun foretrækker Søren Pape Poulsen fra De Konservative eller Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsminister, hvis blå blok vinder valget.

Begge er som bekendt statsministerkandidater for blå blok.

Kan du ikke godt forstå, hvis der er nogle vælgere, der er forvirrede om, hvorvidt du foretrækker Søren Pape Poulsen eller Jakob Ellemann-Jensen som statsminister?

»Jeg kan forstå, hvis man som vælger tager bestik af, om det bliver en blå eller rød statsminister. Der er verden til forskel på, om vi skal have fire år mere med Mette Frederiksen. Hun har brudt loven og slået et helt minkerhverv ihjel og …«

Men Inger Støjberg, det er jo ikke Mette Frederiksen, vi taler om.

»Nej, men hun har slået et helt erhverv ihjel, og det har kostet os 19 milliarder kroner indtil videre, selvom minkavlerne ikke har fået pengene. Det er afgørende, at vi får en blå statsminister,« siger hun.

Kan du ikke sige, om DU foretrækker Søren Pape Poulsen eller Jakob Ellemann-Jensen som statsminister?

»Jeg fortrækker den, der vil føre mest muligt af vores politik, og det skal vi til at snakke endnu mere med dem om nu,« siger hun.

B.T. har også spurgt danskerne, hvem de egentlig helst vil have til at passe deres børn eller styre deres privatøkonomi. Den video kan du se herunder: