En udenlandsk ernæringsekspert mener, at det er 'sundere' at vælge en ekstra burger i stedet for pomfritter. Det skriver Business Insider. En dansk ekspert foretrækker dog en tredje løsning.

Diætisten Emily Field hævder, at burgeren indeholder flere proteiner end pomfritter (på grund af bøffen) og er derfor mere mættende og dermed sundere end pomfritterne. Men den sammenhæng mener den danske ernæringsekspert, Morten Zacho, ikke helt, at man kan drage.

»Hvis man bestiller en ekstra bøf til sin burger, er det sundere. Men det er et dårligt eksempel med en ekstra burger, da den - ligesom pomfritter - også indeholder en masse tomme kalorier,« siger Morten Zacho, der arbejder som fysiolog ved institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.

De tomme kalorier i burgeren, som han henviser til, er dem, der er forklædt som ketchup, mayonnaise og hvid bolle.

Han mener derfor, at det ikke kan konkluderes, at en burger er mættende. Tværtimod.

»Blandingen af salt, protein og fedt i burgeren giver os en lyst til at spise mere af det,« siger Morten Zacho.

Dog hævder han, at der er forskel på kvaliteten af både burgere og pomfritter.

»Ovnbagte kartofler er langt bedre end pomfritter fra frituren. Der findes mange steder, hvor man kan få en fortrinlig burger-menu med gode råvarer, godt kød og grøntsager,« siger Morten Zacho og tilføjer:

»Skal man have burgere fra billige joints, som McDonald's og Burger King, bør man begrænse det.«

Han fortæller desuden, at en tommelfingerregel kan være, at det er i orden at spise fastfood en gang om ugen, så længe man spiser sundt og varieret resten af ugen.

»Udskejelserne vil drukne i den sunde kost og ikke betyde noget,« forklarer fysiologen.