Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Teenagere og unge, som drikker for mange energidrikke, har større risiko for senere at ende i et misbrug af euforiserende stoffer som kokain og amfetamin.

Det viser et nyt studie fra University of Maryland i USA, som for nylig blev publiceret i tidsskriftet Drug and Alcohol Dependence.

Forskerne fandt ud af, at unge, som drak et stort antal af den koffeinholdige drik, var meget mere udsatte for at udvikle et misbrug senere i livet.

Lidt over halvdelen af de 1099 deltagere i undersøgelsen blev over en fire-årige periode vurderet til at være afhængige af energidrik. Og forskerne fandt ud af, at netop de unge havde en øget risiko for at udvikle et misbrug, når de var fyldt 25.

Undersøgelsens deltagere, som havde et middel til højt forbrug af drikkene, havde signifikant større risiko for at fortsætte til stoffer som kokain og andre stimulanser.

»Dette studie viser, at en vis indtagelse af energidrik hænger sammen med senere stofmisbrug,« siger professor Amelia Arria, som har stået i spidsen for undersøgelsen.

»Resultatet antyder, at forbrugere af energidrik kan øge deres risiko for gå til andre stoffer,« siger forskeren til news.com.au.

Energidrikke er utrolig populært især blandt unge mellem 14 og 30 år.

Der har tidligere været skrevet om, at drikken kan have forbindelse til hjertekar-sygdomme blandt unge.

Sydney’s Royal Prince Alfred Hospital konkluderede tidligere på året, at unge mennesker, som ikke tidligere havde haft problemer med hjertet havde større risiko for at få et hjertetilfælde efter blot en drik.