Med app'en 'Mad Skal Spises' vil Netto nu tage kampen op mod fødevarespild og give kunderne mulighed for at se, hvilke Nettobutikker, der ligger inde med madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato.

Det oplyser supermarkedskæden i en pressemeddelelse.

Varerne, der nærmer sig sidste salgsdato, vil ifølge Netto blive sorteret fra og lagt på den nye app i god tid, og man regner med, at der løbende vil være mere end 250.000 nedsatte varer til rådighed landet over afhængig af dag og tid. Det svarer ifølge supermarkedskæden til, at 12.000 ton madvarer årligt kan reddes fra at ryge i skraldespanden.

»Det er unikt, at man nu kan tjekke præcis hvor og hvornår, der er nedsatte madvarer til salg. Før har det været lidt mere tilfældigt, om man lige kunne finde en nedsat vare, der passede ind i dagens indkøb. Men med vores nye løsning kan man faktisk planlægge sine indkøb og vælge de nedsatte datovarer, man har brug for i de butikker, der er lige i nærheden,« forklarer landedirektør i Netto, Brian Seemann Broe.

App'en er udviklet i samarbejde med FødevareBanken og skal være med til at halvere den mængde af mad, som Netto smider ud inden 2030.

»En ting er, at vi i Netto har været helt åbne om, hvor meget mad, der faktisk smides ud i vores butikker, og har sat et ambitiøst mål om at få det tal bragt ned. Det arbejder vi med at gøre på mange forskellige måder. Noget andet er, at vi gerne vil have andre til at være med til at løse opgaven,« siger Brian Seemann Broe og tilføjer:

»Vi vil virkelig gerne have sat en bremse på det store madspild, og det kan vi ikke gøre alene. Derfor inviterer vi – ud over forbrugerne - andre, relevante fødevarevirksomheder med, som også gratis kan lægge deres madvarer ud på app´en. På den måde kan vi forhåbentlig skabe både øget opmærksomhed og konkret handling, der kan forhindre det enorme ressourceforbrug. App´en vil gøre det muligt for alle at være sammen med os i kampen om få maden spist i stedet for, at den bliver kasseret.«

'Mad Skal Spises' er allerede nu blevet hentet mere end 125.000 gange.