For femte år i træk løber Mikkel Friis-Holm med prisen for verdens bedste chokolade.

Det skete ved den prestigefulde International Chocolate Awards i London, bedre kendt som verdensmesterskaberne i chokolade.

Ikke mindre end to Friis-Holm-chokolader, der er produceret på den nye danske chokoladefabrik i Hvalsø på Midtsjælland, kom øverst i konkurrencen.

»Jeg er pavestolt over, at vi igen kan tage to store priser med hjem. For tre år siden rykkede jeg hele butikken hjem til Danmark, åbnede chokoladefabrik i Hvalsø, og det er da klart, at det er lidt af et sats,« siger Mikkel Friis-Holm til International Chocolate Awards i London, hvis sats har båret frugt.

Friis-Holm vandt guld i kategorien 'Mørke Mælkechokolade' med sin '65% Dark Milk' og guld i bedste 'Mørke Chokolade' med sin 'Chuno 70% tripple turned'. Sidstnævnte med to 'underguldmedaljer' for bedste chokolade 'Direct Trade' og 'Best Chocolate Maker'.

International Chocolate Awards er verdensmesterskaberne i chokolade, hvor dommerne først og fremmest dømmer ud fra smag.

Dommerne smager chokoladerne blindt og vurderer kvaliteten, hvor der bliver lagt stor vægt på kvaliteten af råvarerne og valg af kakaobønner.

Du kan få fingrene i chokoladen på nettet eller i udvalgte restauranten, samt specialbutikker. Prisen er på svimlende 88 kroner for 100 gram.

Foto: PR foto
Vis mere