Det er i færdigretten Pasta Pollo, at der er fundet et musehoved
Det er i færdigretten Pasta Pollo, at der er fundet et musehoved

Firmaet ARDO kalder pastaretten Pasta Pollo tilbage, efter at en kunde fandt en del af et frosset musehoved i sin pose.

Har man købt en pose med pastaretten Pasta Pollo fra Frigodan i Fakta for nylig, er der kun én ting at gøre: Smid den væk.

Årsagen er et sindsoprivende fund, som en kunde gjorde forleden. Da posen blev åbnet, fandt vedkommende et stykke af et frosset musehoved blandt pastaskruer, tomatskiver og broccolistykker.

Hos producenten, ARDO A/S, beklager direktør Carsten Aalund episoden. Han forklarer, at musen formentlig er blevet skåret i stykker og frosset sammen med grøntsager på en af de fabrikker, der leverer ingredienser til Pasta Pollo.

- Vi får vores broccoli fra Frankrig, peberfrugten kommer fra Portugal, og tomaterne er fra en fabrik i Polen. Jeg ved ikke, hvordan fejlen er sket, men det er ekstremt ærgerligt, at vi ikke har opdaget det, inden poserne blev sendt ud. Det er dybt beklageligt, siger direktøren.

Han fortæller, at ARDO allerede har investeret i et nyt optisk scanningssystem til sin nye fabrik på Falster.

- Vi vil også optimere den manuelle sortering af ingredienserne. Sådan noget må ikke ske igen, fastslår Carsten Aalund.

Firmaet tilbagekalder alle Pasta Pollo-poser, der er stemplet med holdbarhedsdatoerne 25. august og 28. august 2013. Har man købt en pose med den muse-inficerede pastaret, skal man kassere produktet. Alternativt kan man levere posen tilbage til butikken, hvor den er købt.

For ARDO-direktøren handler det nu om at genskabe tilliden til et produkt, som i 2009 blev kåret af Søndagsavisen til Danmarks sundeste færdigret.

- Det bliver svært, men vi arbejder målrettet for at forbedre sikkerhedskontrollen, så vi kan sikre, at noget lignende ikke sker igen, siger Carsten Aalund.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.