Forskere har opdaget, at et skvæt alkohol i æggesnapsen får bugt med alle salmonellabakterier. Desværre går der mindst tre uger, før bakterierne er helt døde.

Enhver, der har set amerikanske julefilm, ved, at amerikanerne bæller ’eggnog’ – æggesnaps – i december, som vi danskere fortærer brunkager. Det skriver Videnskab.dk.

Læs også på Videnskab.dk: Hønen eller ægget: hvad kom først?

Eggnog’en består af piskede æg, fløde, sukker, flødeskum - og ikke mindst whiskey og rom.

Og selv om drikken forbindes med jul, er der ikke noget til hinder for, at den også kan nydes og give lidt varme i kroppen på en kold vinterdag.

I denne video har forskerne fra Science Friday fundet endnu en fordel ved at spæde drikken op med alkohol: Det sikrer tilsyneladende, at eventuelle salmonellabakterier fra æggene bliver dræbt.

Se videoen på Videnskab.dk:
Alkohol i æggesnapsen dræber salmonellaen

Desværre skal du lave drikken i god tid - der går nemlig mindst tre uger, før bakterierne er helt døde. Dertil kommer, at forskerne i videoen kun har undersøgt én enkelt portion og derfor ikke anbefaler, at man efterprøver forsøget hjemme.

Om princippet kan overføres til andre opskrifter med rå æg, melder historien desværre heller ikke noget om.

Men nu har du i hvert fald opskriften på en god, varmende æggesnaps, der kan drikkes året rundt - også selv om du bruger pasteuriserede æggeblommer.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Kæleslangen kan give dig salmonella
Hvilken ægge-ende kommer først ud af hønen?
Alkohol gør store mænd mest aggressive