Bacon i burgeren, bacon med skrabeæg. Ja, bacon til snart sagt hvad som helst. Mange danskere elsker bacon - som endda i årevis har været en stolt dansk eksportvare.

Men nu er der dårligt nyt til alle bacon-elskere. Ny forskning viser nemlig, at det er farligere at spise bacon end hidtil antaget.

Det skriver MetroXpress.

Forskere har nu fastslået, at bacon øger risikoen for at udvikle diabetes med hele 32 procent og dødelige hjertekarsygdomme med 25 procent. Bacon-elskere har også øget risiko for at få kræft.

Det sker blot et år efter at andre forskere slog fast, at bacon er ligeså kræftfremkaldende som cigaret-rygning.

Der er dog en smule trøst at hente midt i al elendigheden.

De nye forskningsresultater er baseret på, at man spiser tre stykker bacon om dagen. Så hyggespiser du lidt en gang imellem, er din risiko for at udvikle hjertekarsygdomme, diabetes og kræft ikke nødvendigvis forøget.