Den danske supermarkedskæde Irma vil samle alle sine butikker i Storkøbenhavn og andre storbyer i nye storbutikker. Det bliver den største forvandling for kæden i dens 132-årige historie.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Strategien hedder 'Det urbane Irma' og vil række frem til 2022.

»Irma vil i fremtiden ikke bare være et supermarked. Vi går fra at være Sjællandsdækkende til at koncentrere os om storbyer og metropoler. Den urbane strategi bliver koncentreret om storbyer. Vi tilpasser vores koncept til storbymiljøer. Vi tilpasser vores organisation og medarbejdere til, at de kan agere i storbymiljøer,« siger Søren Steffensen til Dansk Handelsblad.

Økologi og dyrevelfærd

Irma, der er ejet Coop, vil åbne deres første butik med det nye koncept 8. marts. Butikken vil være placeret i Hellerup. De nye butikker skal koncentrere sig om dyrevelfærd, økologi, vegetar- og plantebaseret mad og en bedre verden, skriver Irma.

En af Irmas største butikker ligger på Østerport Station i København. Den vil nu gennemgå en forvandling og åbne januar 2019.

Udover at være et supermarked, vil de nye Irmaer også være sælge færdiglavet mad, som man kender det fra diverse street kicthens og delier.