Fødevarekontrollen kritiserer Lagkagehuset sønder og sammen for dårlig hygiejne. Det har vi fortjent, indrømmer direktøren.

Hvis ejeren af den konkurstruede gourmetbager-kæde Emmerys er indebrændt over, at det går forrygende for konkurrenten Lagkagehuset, er der her en trøstekiks.

Lagkagehusets brødfabrik, der producerer til kædens butikker, trængte alvorligt til en forårsrengøring, da fødevarekontrollen for nylig dukkede op med bødeblokken.

Bødeblokken kom i brug, og bagermesteren fik en ordentlig øretæve, og det er ikke en flad kanelsnegl med glasur, men hård kritik for overtrædelse af helt basale hygiejneregler.

- Faktum er, at der ikke har været rent og ryddeligt og det må vi tage øretæverne for, siger Kristian Scheef Madsen, der er administrerende direktør for Lagkagehuset.

Gulvene i bageriet og på lageret var beskidte, konstaterede myndigheder. Og i kølerummet flød det med gammel dej og snavs.

En håndvask med utæt afløbsrør var fyldt med papir, og udslåede æg lå på et bord, hvor der samtidig blev produceret pizza.

Den såkaldte egenkontrol, som skal sikre, at Lagkagehusets brød er sikre at spise, virkede ikke, og lokalerne alt for små - og overfyldte.

Kristian Scheef Madsen erklærer sig enig i fødevarekontrollens kritik.

- Den stedlige ledelse har ikke været opgaven voksen. Vi ønsker ikke at komme med undskyldninger, for der skal være orden i tingene, og det var der ikke, siger han til Avisen.dk.

Han forsikrer, at der er skredet ind overfor problemerne, og at fødevaresikkerheden på intet tidspunkt har været i fare.

Det er ikke første gang, Fødevarekontrollen langer ud efter Lagkagehusets engrosbageri.

I november i fjor opdagede Fødevarekontrollen, at der var bananfluer på lageret. En hane til en beholder med maltekstrakt var utæt og tiltrak fluerne.

Og Lagkagehusets butikker i Frederiksberggade og Frederiksborggade i København har for nylig fået kritik for at være beskidte.