Zlatan Ibrahimovic er alt andet end populær i Sverige i øjeblikket. I første omgang var hadet for alvor tydeligt i hjembyen Malmø, men nu har det også spredt sig til Stockholm.

Fodboldspillerens hjem i den svenske hovedstad er nemlig blevet udsat for hærværk, hvor der blandt andet er blevet skrevet 'Judas' på hoveddøren.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Det sker, efter den 38-årige fodboldstjerne onsdag kunne onsdag meddele, at han nu ejer en fjerdedel af klubben Hammarby, der ligger i netop Stockholm.

Sådan så døren til Zlatan Ibrahimovics hjem ud her torsdag morgen.
Sådan så døren til Zlatan Ibrahimovics hjem ud her torsdag morgen. Foto: 10070 Jessica Gow/TT
Vis mere

»Der er udarbejdet en anmeldelse om skaderne, og der er indledt en forundersøgelse. Nogle har spraymalet og hældt surstrømning ud (svensk ret, red.). Vi har også beslaglagt en plakat,« fortæller efterforskningsleder Bengt Dahnell til avisen. Han oplyser også, at de på nuværende tidspunkt ikke har nogen mistænkte og derfor også eftersøger vidner.

Ifølge Aftonbladet vil politiet nu sætte yderligere overvågning op i området omkring den svenske stjernes hjem.

Hændelsen sker på samme dag, som fodboldspillerens statue i Malmø blev vandaliseret i flere omgange.

Først med plastikposer og et toiletbræt, hvorefter fans senere på aftenen også forsøgte at sætte ild til den store statue med romerlys. 

Der er nu blevet lavet en jernring rundt om statuen i Malmö, efter den tidligere er blevet vandaliseret af rasende fans.
Der er nu blevet lavet en jernring rundt om statuen i Malmö, efter den tidligere er blevet vandaliseret af rasende fans. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Vis mere

Onsdag aften var der i området omkring statuen også skrevet racistiske budskaber samt en dødstrussel rettet mod Ibrahimovic. Det skrev Expressen.

Det har også betydet, at der nu er vagter omkring den store statue i byen.

Malmö-fans har siden offentliggørelsen af svenskerens nye økonomiske interesser givet deres stærke utilfredshed til kende.

Blandt andet kunne lokalavisen Sydsvenskan fortælle, hvordan over 3000 fans allerede havde sat sin underskrift på, at statuen skulle fjernes. Fjernes fra den by, han er født i, og hvor han startede sin professionelle fodboldkarriere.

Der er også sikkerhedsfolk i området, der nu beskytter Zlatan-statuen i fodboldspillerens hjemby.
Der er også sikkerhedsfolk i området, der nu beskytter Zlatan-statuen i fodboldspillerens hjemby. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Vis mere

Zlatan Ibrahimovic var tidligt onsdag ikke specielt bekymret, da han skulle svare på, hvad fansene i Malmø mon ville sige til, at han nu ejer 25 procent af en rivaliserende klub.

»Det her har intet at gøre med Malmö FF. Når det handler om Malmø, så snakker vi om fodboldspilleren Zlatan. Jeg tror, at de i Malmø respekterer det her. Jeg har en god relation til Malmø og har haft det i alle år,« udtalte han.

I den forgangne sæson blev Malmö FF nummer to i den bedste liga foran Hammarby på tredjepladsen.

Zlatan Ibrahimovic spillede i Malmö FF som ungdomsspiller og blev rykket op på førsteholdet, hvorfra han blev solgt til Ajax i 2001.